Yorumların hiç birini okumadım. Kendi düşünceme göreme yazayım umarım yardımım dokunur.
1.si krizde demeyelim biz ona da şuanda yatırım yapan yok diyelim. jenerik ve keyword candır.
Uğur abinin elinde ruj(dot)com var mesela. Bu domain için $xxx.xxx dolar istiyor diyelim ve gelen teklif $xx.xxx olsun. elbette bunu kabul etmeyecektir. dolayısıyla da satışı olmayacaktır. Bu durumda uğur abi zarar etmez sonuç olarak satışları yanında cüzzi bir miktara uzatma işlemi yapıyor.
2. olarak ise bu işte keyword ve kısa domainlere yonelik. Sana ya da bana güzel kavramı olmaz bu işte. Herkes için yapacaksın bu işi. Domain alim satım işleminde en önemli etkendir bu. Taşımacılık(dot)com ile istanbultasimacilik(dot)com aynı sektör olmasına ragmen tasımacılık keyword ve premiumdur. Ek olarak alım satım işlerinde .com uzantılarına önem verirler. (bende xyz var ve ben uzatıyorum.) Vel hasıl kelam ne kadar sağlam bütcen varsa bir o kadar güzel alım satım yapabilirsin. Bütcen varsa satın alırsın, bütcesi varsa senden satın alır :)