lostyazilim
tr.link

Alan adı sektörü neden krizde?

23 Mesajlar 3.237 Okunma
lstbozum
tr.link

nsrtyksl nsrtyksl iamnsrtyksl Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bağımsız Hizmet Sağlayıcı
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 481
  • Beğeniler 140 / 139
  • Ticaret 8, (%100)
Yorumların hiç birini okumadım. Kendi düşünceme göreme yazayım umarım yardımım dokunur.
1.si krizde demeyelim biz ona da şuanda yatırım yapan yok diyelim. jenerik ve keyword candır.
Uğur abinin elinde ruj(dot)com var mesela. Bu domain için $xxx.xxx dolar istiyor diyelim ve gelen teklif $xx.xxx olsun. elbette bunu kabul etmeyecektir. dolayısıyla da satışı olmayacaktır. Bu durumda uğur abi zarar etmez sonuç olarak satışları yanında cüzzi bir miktara uzatma işlemi yapıyor.

2. olarak ise bu işte keyword ve kısa domainlere yonelik. Sana ya da bana güzel kavramı olmaz bu işte. Herkes için yapacaksın bu işi. Domain alim satım işleminde en önemli etkendir bu. Taşımacılık(dot)com ile istanbultasimacilik(dot)com aynı sektör olmasına ragmen tasımacılık keyword ve premiumdur. Ek olarak alım satım işlerinde .com uzantılarına önem verirler. (bende xyz var ve ben uzatıyorum.) Vel hasıl kelam ne kadar sağlam bütcen varsa bir o kadar güzel alım satım yapabilirsin. Bütcen varsa satın alırsın, bütcesi varsa senden satın alır :)
serdar38

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Dolphin Dolphin Web Tasarım & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Tasarım & SEO Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** E**
  • Mesajlar 1096
  • Beğeniler 131 / 321
  • Ticaret 22, (%100)
Kriz yok proje yapan yok
serdar38

kişi bu mesajı beğendi.

hayat illegal!

fortehk fortehk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek satış
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 75 / 118
  • Ticaret 0, (%0)
Piyasada artık domainden çok domain uzantıları çıkmaya başlayınca bir çok jenerik değer kaybetti. 1TL çok iyi jenerik ama uzantısı farklı domain alınabiliyor. Eski .tk cılar ücretsiz blogcular bu piyasaya girdi ve öğrendi. Son olarakta kullanıcıda bilinçli artık jenerik artık eskisi gibi dikkat çekmiyor işlevselliğe ve markaya bakıyor aynısını googlede destekliyor saten.
serdar38

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al