Webmaster forumlarında bu domainden ne olur?, bu domain değerli mi? gibi sorulardan oluşan onlarca konu var. Ve o konuların altlarında da onlarca yorum. Kimisi .tk uzantılı domainler hakkında kimisi .co uzantılı domainler hakkında soru soruyor. Ve en azından benim fark ettiğime göre de çoğu kişi uantısı .com, .net, .org olmayan domainleri hor görmekte. Hatta .net ile .com’u bile kıyaslıyorlar. Tabii ki kıyaslayabilirler ve şu bir gerçek ki, internet .com ile başlar. Fakat arama motorları domainin uzantısına değil, seosuna bakar. Yani arama motorları açısından, tüm domain uzantıları aynıdır. Sıralamayı vb. etkilemez.
Zaten günümüzde çoğu kişi bir siteye arama motorları sayesinde ulaşıyor. Yani kelimeyi arama motorlarına yazıyorlar ve ilk sıradakine tıklıyorlar. Çoğu sitenin adına bile bakmıyor. Buradan da şu çıkıyor, domain uzantısı hiç önemli değil. Önemli olan sitenin seosu. Ve google aramalarında ilk sırada olmak.
Bir örnek vermek istiyorum. Googleye ingilizce kelimesini aratalım. Çıkan sonuçlara baktığımızda, ingilizce.tk sitesinin ilk sayfada ikinci sırada olduğunu görüyoruz. Demek ki site sahibi emek vermiş ve başarmış. Çok zorlu, ayda 9.140.000 kere aranan bir kelimede ilk sayfanın ikinci sırasına oturmuş.
Bence bu, domain uzantısının hiç önemli olmadığının çok güzel bir örneği. Ve fazla söze de gerek olduğunu düşünmüyorum. Sizlerin yorumlarını da bekliyorum…
Kaynak: Yorumlasak.NET | Kişisel Düşünceler, Sınırsız Bilgi