Merhaba. Ben de buradaki olumsuz yorumlara katilamayacagim malesef. Nedenlerine gelince siralayarak aciklamakta fayda var sanirim. Oncelikle belirtiyim sayfayla ilgili herhangi bir bagim yok. Sadece satis yapiyorum orada.
1) Komisyon miktari 100 TL su an. Belki gecmiste oyledir ama su an normalde yuzde 15, ek satis kanallarini aktif ederseniz yuzde 20. Ama sanirim ikinci ozellik su an kullanilamiyor cunku ben aktif ettigim halde yuzde 15 kesinti yapildi. Evet 100 liranin altinda satisa koyamiyorsunuz ama tamamini almiyor yani 100 liralik domainin.
2) Hedef kitle olarak ***, wmaraci ve alanadlari birebir ayni degil bence. Ornegin ben bir sirket sahibiyim, ismi ben secmek istiyorum. Bir webmastera da yuklu miktarda bir ucret verip sayfa yaptirmak istiyorum. Wmaraci ndan ya da *** haberim bile olmayabilir eger sanal aleme ilgili degilsem. Google a alan adlari alan adi gibi sorgulamalarla kolaylikla alanadlari na ulasabilirsiniz.
3) Aslinda bu 2.nin devami ama rakamsal deger vermek istedigim icin ayri yazdim. Su an ismini vermek istemedigim bir alan adim icin XX dahi teklif gelmezken, orada 4XX e sattim. Ki soyle bir durum var. Google a alan adini yazsaniz dusuk fiyata cok rahat ulasabilirdi ama ulasmadi. Neden? Boyle bir alan adini gordu ve teklifli hemen al olmasins ragmen dusuk fiyat teklifi gondermeyip hemen al a basti. Cunku projesine uygun tam da aradigiydi belki de. Yani demek istedigim su ki alanadlari genelde son kullanicilar tarafindan projelik olarak kullaniliyor.
Benim nacizhane gorusum sonucta normal listeleme icin ucret istemiyorlar. Koyun. Burada da satin. Hangisi once satilirsa digerini ilanini silin. Su an alanadlarinda yaklasik 20 tane domainim var. 2 tanesi icin acik artirma ve vitrin hizmeti satin aldim. Su ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karsilasmadigim icin bunlari yazma geregi duydum.
Tesekkur ederim sabirla okudugunuz icin.