-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Fotoğrafçı - Videographer
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
arkadaşlar merhabalar, bir alan adı keşfettim anahtar kelime aranma hacmi 100k-1M yazıyor. Bu alan adı atıyorum örnek kenan imirzalıoğlu yazıyorum sabah gazetesi çıkıyor en başta. Ancak ben kenanimirzalioglu.com alan adını almış olsam seo iyileştirmelerimle ( Standart SEO ayarları) bu haber sitesinin önüne geçebilir miyim ?
Lütfen bilgisi olan varsa cevaplasın
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Zor soru. Haber sitelerini geçmek için illa ki domain in anahtar kelime içermesi gerekmez bence. Tabi site içeriğine bağlı bir konu bu. Örneğin seo üzerine bir site kuruyorsanız alan adında seo geçmesi avantajlı olacaktır. Yine de alakasız bir domain ile haber sitesini geçebilirsin. Şuan artık türkiye rekabeti dış seo ya dönük oldu. İç seo harika olsa bile rakiplerin backlinkleri genelde çok sağlam. Hatta bakıyorum özen bile gösterilmemiş 300-400 kelimelik yazı benim 2000 kelimelik yazımın üstünde yer alıyor. Neyse konuyu çok saptırmadan asıl düşüncemi söyleyeyim;
Niş bir projeye uygunda eğer 100 bin 1m aranmalı rekabeti düşük bir domaini hiç bekletme hemen kap. Yoksa başkası kapar. Ama yok ben genel kategorili bir platform oluşturucam diyorsan domaini daha çok markalık seçmeni tavsiye ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ben olsam alırdım. Fakat alan adının aranmasının çok olması o anahtar kelimede ilk sıraya çıkacağın anlamına gelmediğini unutma sonra hayal kırıklığı olur. Alan adı sadece sana diğer rakiplerinde olmayan bir avantaj sağlamış olur. Yoksa yine özgün yazı, özgün resim, iç linkler, backlinkler vs aynı şekilde seni uğraştırmaya devam edecek.
Bence daha uzun yıllar tecrübesi olan üstadlarında görüşünü al kararını ver ama çokta bekletme satılırsa üzülürüz.