OiS
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci / Programcı
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
merhaba arkadaşlar;
Başlıkta da belirttiğim gibi yeni bir proje için yoğunlaştım şuan arge yapıyorum.
Ama şuan aklıma takılan bir soru geldi;
mesela araba.com diye bir site var diyelim ben gittim araaba.com u satın aldım ve projemi geliştirip sürdürüyorum belki ilk zamanlarda sorun olmayacağını düşünüyorum ama ilerde artık araba.com'a bir tehdit oluşturmaya başladığımda bana herhangi bir sorun oluşturabilir mi?
dedemir85
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%83)
AYNI işi yaparsanız hem sizi dava etme hakları var hemde onlarla rekabetiniz zor olur...
Sonuçta isim çakma, AMA siz farklı bir iş yapacaksanız o zaman sıkıntı olmaması lazım
ÖR: verdiğiniz örnekteki site araba satışı yapıyor, siz araba sorunlarıyla ilgili paylaşım yaparsanız bir hak iddaa edemezler DİYE biliyorum...
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Eğer aynı işi yaparsanız kanun karşısında size phishing iddialarıyla geleceklerdir. Sonuçta birinin araba.com yazarken a'ya yanlışlıkla çift basma ihtimali var. Bundan yanlış hatırlamıyorsam 8-9 ay önce Google ve Facebook bu gibi benzer alanadı sahiplerinden alanadı kontrolünü aldı. Örneğin facbook.com.
Tabii alanadlarının büyük bir kısmı phishing işle kullanıcı verisini çalma amaçlı kullanılıyordu, sizin durumunuzda yasa nasıl çalışır bilemiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben şahsen uluslararası bir misyoner grubunun bir siteyi nasıl geri aldığını bizzat koydum. .Com uzantı alan gider mantığı hakim hepimizde ama bazen fayda etmiyor.