-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Merhaba arkadaşlar, sıfırdan bir tasarım çizdirip, yazdırıyorum. Neredeyse bitmek üzere diyebiliriz. Ancak domain konusunda oldukça kararsız kaldım. Çok beğendiğim bir domain mevcut. Kısa ve keyword. Domain ismi türkçe ancak yabancı bir kişi tarafından 2007 yılında reglenmiş. Sadece .com uzantısı alınmış ve hiçbir şekilde kullanılmıyor. Kendisiyle iletişime geçtim ancak ailem için önemli bir domain bırakmayı düşünmüyorum dedi.
Size sormak istediğim;
Bu domain'in ".NET ve .ORG" uzantısını alıp, ".ORG"a siteyi kurup, ileride belki ".COM" düşerse kaparım fikriyle mi ilerleyeyim, yoksa ".COM"dan şaşmayıp başka bir domain mi kovalamalıyım dersiniz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web ve Grafik Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%75)
Benim şahsi fikrim, .net ve .org u kaydedin. İkisinden birisine (okunurken hangisi daha çok hoşunuza giderse) sitenizi kurun. O domain boşa düşmese bile içeriği olmadığı için size hiç bir şekilde bence taş koymaz.
Ama düşerse de almanız yararınıza olur. Belki .net ve .org ile iş yapınca .com'un sahibi insafa gelip size devredebilir. :)
Örnek olarakta; acun.com başkasındaydı abartı fiyat isteyince, Acun Ilıcalı'da acunn.com ile yaptı projesini. Sonradan acun.com'u da satın aldı ve ikisini de yönlendirdi. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
3A Creative /// Dijital Hizmetler ve Danışmanlık