Merhaba
Birkaç sorum olacak. Yardımlarınızı şu çaylaktan esirgemeyin lütfen :)
1- Birkaç alan adı alıcam. Alacağım alan adlarının .biz, .us ve biz.tr alanı boş. Hangisini almak daha akıllıca olur? [ nedeniyle söylerseniz sevinirim ]
2- web.tr uzantılı bir sitem var. Site 2 aylıken ve içinde 15 civarı bir yazı varken acemiliğime gelip büyük bir backlink paketi satın aldım. Ve aşırı backlink sonucunda Sandbox'a girmiştim. Şuan bu domainimin 2-3 ay sonra süresi bitecek.
Sorum şu; Aynı anahtar kelimenin biz.tr alanını almayı düşünüyorum. Ve web.tr uzantısında bulunan yazıları .biz.tr uzantılı siteye yüklemeyi düşünüyorum. Bunun sonucunda sandboxdan kurtulurmuyum?
Sonuçta Sandbox'a aşırı backlink yüzünden girdim. Alan adı değiştirerek backlink olmayan temiz bir alan adında temize çıkmam gerekmez mi? Tabi işin bir de yazı yönü var. Yazılar sandboxlu sitedekinin aynısı olacalacağı için Google tekrar Sandbox'a sokar mı?
3- Son sorum ise site sanboxa girse dahi siteyi yeni alan adına taşıyacağım. web.tr uzantısını 301 yönlendirmesi yapmam gerekir mi? Sitenin pangerankı filan yok. Yapmama ihtiyaç var mı?