Aldığım bir domainde BTK engeli olduğunu sonradan farketmiştim. Bir defa normal mail olarak başvuru yapmıştım kabul edilmedi. Aradan bayağı bir vakit geçti unutmuşum. Geçenlerde e devlet üzerinden başvuru yaptım faturayı falan ekledim kabul edilmiş :) geçen sene seçim zamanı için almıştım satılır mı bilmiyorum ama bakalım artık.
Edit : Açıklar mısınız diyen arkadaşlar olmuş. Onun için ekliyim dedim yaptıklarımı.
BTK ENGELİ KALDIRMAK İÇİN TAKİP ETMENİZ GEREKEN ADIMLAR
1. E-devlet üzerinden TC.niz ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz.
2. Kurumlar listesinden BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMUnu seçiyorsunuz.
3. Açılan hizmet listesinden “Erişimin engellenmesi kararına itiraz başvurusu” adımını seçiyorsunuz.
4. Açılan sayfada alan adınızı giriyorsunuz.
5. Eğer hali hazırda bir karar yoksa sistem uyarı veriyor. Karar var ise sizden itiraz nedeninizi istiyor.
6. Ben kendi alan adımda şunu yaptım : belirtilen tarihte alan adının sahibinin ben olmadığımı, daha önceki site ile bir ilgim olmadığını ve şu şu tarihte aldığımı belirttim.
7. Dosya olarak alan adını aldığım siteden temin ettiğim faturanın resimlerini ekledim. 3 dosya hakkı var. Birini genel aldım. Birini benim bilgilerimin olduğu kısma zoom yaparak, birini de alan adının bilgilerinin olduğu yere zoom yaparak ekran görüntüsü aldım onu ekledim.
8. Sonrasında da çok ümidim olmasa da bekledim :) İki üç hafta falan sürdü sanırım. Bugün kontrol ettim kalkmış engel.
Not : Karar kendi zamanınızda çıktı ise nasıl olur bilmiyorum. İsteyene yardımcı olurum.