Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Selamun aleykum, bir proje için domain arıyorum. Çok ayrıntıya girmemem gerekiyor galiba. Gelir elde etmek istiyorum ama önceliğim fayda sağlamak inşallah bunda da. Şimdi bir domain buldum 2 kelimden oluşuyor. .net uzantılı fakat Google a yazınca ilk sırada harita çıkıyor böyle bir ilçe varmış galiba. Domain daha önce kayıt edilmiş önce Türkler almış sonra Japonlar almış (ne alaka bilmiyorum Türkçe kelime) 2014 kayıtlı görünüyor fakat 2008 lerde de kullanılıyormuş.
13 uzantısının dolu olduğunu gördüm. Com dolu ama site yok. Org dolu site var ama deneme başlıkları atılmış. Bide bu isimde yerel bir marka var galiba global değil yerel. Google aramalarında onlar da çıkıyor.
DA-13 PA-20 moz Rank - 2.0 marka olacak bir isim ama .net uzantılı. Bu bilgilere göre ne yapmak mantıklı olur? Başka isme mi yöneleyim? Tavsiyeleriniz neler
rws
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
kimyager
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
wordpress-html-css-web işleri yapılır
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Bence sizi çok kısıtlar. Başka domainlere yönelmenizi öneririm.
rws
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
kimyager
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Mfa adlı üyeden alıntı
7 tane marka çıktı aynı isimde 😦 bu sıkıntı çıkarır mı ki?
@pawn hocam kısıtlama derken hangi anlamda? İlçe olması mı? Haritalarda bulunması mi? Marka olması mı? Çünkü başka bulduğum isimlerde de benzer sorunlar var. Fakat bu domainin da pa değerleri yüksekti diğerleri 0
.net uzantısı ise domain ile ilgili bir şey olacağını sanmam, ama marka ile ilgili sıkıntı çıkartabilirler, incelemek lazım, yedi marka tescil edilmiş mi, niçe kodu ve sizin yapacağınız proje ile alakalılar mı vb...
rws
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
kimyager
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Mfa adlı üyeden alıntı
rws hocam site ismiyle ilgili bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Merak ettiğim şey aramalarda haritalar satılan ürünler vb çıkıyor. Benim niyetim bir blog hazırlamak yaşam sağlık vb faydalı bilgilerin olduğu. Fakat aramalarda haritaları geçmek mümkün değildir galiba. Ve bu isimde bir marka var (reçel :) bunları geçmekte zorlanır mıyım SEO da. Ve sitenin da pa değerleri güzel mi yoksa sıfır olan bir domain bulup onla ilerlemek arasında bir fark olur mu?
bunu seo uzmanları cevaplasa daha iyi olur, tahminimce iyi bir çalışmayla haritaları geçebilirsiniz,hatta ileride sizde harita kaydı yapabilirsiniz
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
M** H**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Google haritada çıkan harita sahiplimi değil mi özelden bilgilendirirsen alıp almaman için tavsiyeler veririm