cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Alan adı uzantılarının yani TLD ler google tarafından özel bir etkisi yoktur (istisnalar hariç) tüm uzantılar aynı eşitliktedir. Hiç bir üstünlük yada eksiklik yoktur. Fakat kullanıcı tarafından bakıldığında uzantıların oldukça etkisi görülüyor.
Bu durumda uzantıların seo ya etkisi doğrudan olmasada dolaylı olarak vardır fakat bu etki google tarafından değil kullanıcı tarafından kaynaklanır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Hocam alternatif uzantılara ülkemiz hazır değil. Bedava dağıtılan birşey gözüyle bakıyorlar .xyz domainlere webmaster olmayanlar. Yada spam site virüslü site sanıyorlar.
i34'ü niçin aldınız anlamadım ama bende de dr34.com adresi var. Aklımda bu site ile İstanbul ilimizdeki hastane ve özel muhayeneleri dizinini oluşturabileceğim bir proje var vakit bulabilirsek hayata geçireceğiz. Domain önemli projelerinizde .com dan şaşmayın mümkün olduğunca. Alternatif olarak sıralamayı herkes biliyor .net ve .org (istisnalar hariç).
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Arama motorlarından gelen ziyaretçiler için fark etmez ama organik kullanıcılar zorlanır. Kaldı ki arama motorlarından gelenlerde siteye girerken tereddüt eder.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Freelance Öğrenci ve Danş.
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
BeeSeo adlı üyeden alıntı
XYZ uzantısı koşulsuz şartsız çöptür. Aksini iddia edecek kimse bulunduğunu sanmıyorum. Lakin şöyle bir durum var, sektöre pek hakim olmayan birine satabilirsiniz uzantısını saymazsak domain çok güzelmiş.
Şahsi fikirlerinizi herkes tarafından benimsenen bir görüşmüş gibi yazmayın.Xyz uzantısı fazla prestijli bir uzantı değil ama söyledikleriniz ile alakasıda yok.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hiçbir başarı rastlantı değildir, rastlantıysa zaten başarı değildir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
.xyz nin Önemi Çinliler İçindir.
Site İsmi Ne Kadar Kısa Olursa O Kadar İyidir.Bakınız Büyük Firmaların Yan Şirketlerine.
Peki xyz Neden Bu Kadar Şan Şöhret Yaptı.Bilindiği Üzere 3-4 Karakterli Domainlerin Fiyatı Hayli Ucuk Ve Bulunması Zor.Chına Vatandaşları Bu Tip Domainleri Kullandıkları İçin Önemi Büyüktür.
Ucuz Olması Ve Teknoloji Devleri Bu Uzantıyı Kullanması Webmasterlara Yön Verdi.
6milyon Kayıttan Bahsediyoruz.Ben Bile Paravan Bloglarım İçin Ucuz Olmasından Dolayı Tercih Ediyorum..
Olay Googlenin Sevip Sevmemesi Değil İnsanların Tercih Meselesidir.
Google Buna Göre Ayak Uydurur.
Diye Düşünüyorum
ONE
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web hizmetleri - SEO
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
11, (%82)
Seo cahillerini kale almayın. Google hiç bir uzantıya ( ülke aramalarında ülke kısaltmaları hariç ve ücretsiz uzantılar hariç ) ekstra değer veya negatif yaptırım uygulamaz. Tıklanma konusuna gelecek olursak eski nesil cahil ve "tr.gg" olayından sonra aman bilgisayarıma virus girer atletli resimlerimi çalıp milyon dolarlık para isterler diye girmeye bilir. Domain piyasası konusuna gelirsek bu ülkede domain piyasası diye bir şey yok.
2 kişi bu mesajı beğendi.