lostyazilim
tr.link

.cafe domain iş yaparmı?

15 Mesajlar 2.313 Okunma
acebozum
tr.link

Sebnem Sebnem Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ş** Ş**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 45 / 60
  • Ticaret 3, (%33)

cooper adlı üyeden alıntı

Kahvenin ingilizcesi coffee :D Hocamız kahve dükkanları için güzel olur ama. Domain uzantılarının sınırı yok. Atıyorum kod.cafe yapıp kodlama forumu açarsın, mis gibi de olur. Mühim olan kullanım amacı ve planlı proje.

Bu tamamen yanlıştır. Bunu bu kadar uzantı sonrası her zaman oluğu gibi bir güncelleme ile çöp olacağını bilmenizi isterim. Bir cafe dükkanınız yoksa ya da kahve markanız yoksa kullanmayın. 2/3 yıl içinde tüm emekleriniz çöp olacaktır. Domain uzantıları ile ilgili iyi araştırma yapın. Vaktim olsa çeviri yaparak makale yayınlarım.

wmaraci
reklam

cooper cooper Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Müh. öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** F**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 225 / 254
  • Ticaret 5, (%100)
Şebnem Emekler neden çöp olsun onu anlayamadım. Yeni domain uzantılarının neden çıktığı ortada, hepsi piyasa hacmi oluşturulmak için ortaya çıkıyor. Ama büyük projeler içinde kullanılıyor ve kullanılmaya da devam edilecek. "İleride 10 bin dolara satarım belki" diyerek yeni domain uzantısı almak parayı bir nevi çöpe atmaktır. Ama bu, o uzantıyla bir proje yapıp emeklerin çöpe gittiği değildir diye düşünüyorum.

İstatistiklerde de farkediliyor zaten, yeni domain uzantılarının %95'ine yakın kısmı ilk yıl kayıt edildikten sonra 2.yıl boşa düşüyor. Buradan elde edilen satış hacmi de domain piyasasının büyümesini sağlıyor.

• Üyelik 04.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ş** Ş**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 45 / 60
  • Ticaret 3, (%33)
cooper domain uzantılarının çoğalmasındaki tek sebep sektörel olarak siteleri doğru orantı ile ayırmaktır. Bunu ilerde anlarsınız. Eğer projelik bir iş yapmak isterseniz öncelik .com dur. Lakin siz kod.cafe yapıp kod forumu kurarsanız çöp olur, kod.shop yapar ve kod satarsanız çöp olmaz. Tabii kod adında bir kahve dükkanınız yoksa.

FurkanHisamioglu FurkanHisamioglu Arayüz Çizeri Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** H**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 214 / 508
  • Ticaret 11, (%100)

Şebnem adlı üyeden alıntı

cooper domain uzantılarının çoğalmasındaki tek sebep sektörel olarak siteleri doğru orantı ile ayırmaktır. Bunu ilerde anlarsınız. Eğer projelik bir iş yapmak isterseniz öncelik .com dur. Lakin siz kod.cafe yapıp kod forumu kurarsanız çöp olur, kod.shop yapar ve kod satarsanız çöp olmaz. Tabii kod adında bir kahve dükkanınız yoksa.

Doğru bir yaklaşım değil. Alan adı uzantıları kullanıcılar içindir algoritmalar için değil. Sözünü ettiğiniz sektörel ayrımı kolaylaştırmak amacı, domaini gören potansiyel ziyaretçinin kafasında ön imaj oluşturma noktasında iş yapar. Google gibi kullanıcı deneyimi ve kaliteli içeriği kullanıcısına ulaştırmak için var gücüyle çalışan bir dev, arama yapan kişinin önüne kaliteli içerik sunabilecek, emek verilmiş bir siteyi çöp edecek bir güncelleme yayınlamaz. com uzantısı, site sektörel değilse ona kur denilebilecek bir uzantı değildir sizin bakış açınızla. Bu imajı kazandıran yine yaygın kullanımının kullanıcı gözünde oluşturduğu itibardır. Com uzantısı VeriSign tarafından “commerce” kelimesinin kısaltması olarak önerilmiştir ve başlangıçta işlevinin .shop domainiyle aynı olması hedeflenmiştir. Ben bugün e-ticaret sitesi olmayıp com kullandığı için aşağıda listelenen bir site bilmiyorum. Aynı şekilde ISS şirketi olmayıp net uzantısı kullananlar da aşağıda listelenmiyor.
Sebnem

kişi bu mesajı beğendi.

.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ş** Ş**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 45 / 60
  • Ticaret 3, (%33)
FurkanHisamioğlu açıklayıcı yorumun için teşekkür ederim ama bana göre yani araştırmama göre senin yaklaşımın doğru değil. Tabii hepimizin analizleri farklıdır.

Ben bir üst mesajda dediğimi savunuyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al