Domain alımındaki kendi tecrübemi buraya yazacağım bu konuyu okuyanlarda kendi tecrübesini aktarırsa güzel bir bilgi alış verişi olur.

İlk domainimi aldığımda .xyz uzantılı almıştım ucuz olsun deneme olsun diye.Bir süre sonra instagram .xyz Uzantılı domainleri mesaj olarak atınca onu link olarak algılanmasını kapadı web siteme instagram sayfamdan hit çekiyordum bu yüzden sorun yaşadım.Daha sonra .xyz uzantılı domanime backlink paketi aldım ve alexa 6m lere felan düştü yani gelişme olmuştu.Moz rank pa/13 da/6 felan oldu fakat adsense banı aldığım için o siteyi kapayıp tek kelime .com uzantılı domain aldım eski sitedeki içerikleri ona aktardım ve başka hiç bir şey yapmadım backlink paketi felan almadım ve siteye kendi kendine hit gelmeye başladı(tabiki az) ve alexa 7.m oldu her geçen günde azalıyor diğer sitemde alexa 6 m de takılıp geri gittiğide olmuştu.Pa/9 Da/4 suanda ve gün geçtikçe yükseliyor diğer sitemi(.xyz) ilk açtığımda pa/2-4 da/2 idi ve backlink paketi aldığım halde bazen hiç hit gelmediği de oluyordu.
Belki de fark etmeden çok aratılan bir kelimede adres aldım çünkü domaine alırken aranma hacmine hiç bakmadım sadece güzel uyumlu ve olabildiğince kısa bir domain bulmaya çalıştım.

Buradan çıkardığım sonuç şu web site işlerinde çok iyiyim felan demiyorum ama domain gerçekten bir web sitesi için önemli bir şeymiş .Domain neymiş deyip geçmeyelim .Yeni başlayan arkadaşlar için yararlı bir Bilgi olduğunu düşünüyorum. 👍