-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Matematikçi
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar merhaba, bir konuda sizlerin yardımına ihtiyacım var umarım konuyu doğru yere açmışımdır bu arada!
sorumu örneklendirerek sormak istiyorum;
bir alan adı satın alacağım, almak istediğim domain "markaadi.com" fakat bu domain boşta değil.
Bu domain yerine iki seçeneğim var "markaadi.net" ve "markaadlari.com"
Sizce SEO açısından ve markalaşma adına hangi domain daha mantıklı olur?
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Domainin seo etkisi sandığın kadar fazla değil bana göre kısa domain daha iyidir
Mazi
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** M**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Marka ise com.tr yi almayı deneyebilirsin hocam.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Sorumlusu
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
gkurt hocam alan adının bir önemi yok içerik olarak fakat eğer önünde bir com alan adı dolu ve aktif olarak kullanıyor ise arama hacmine bakmak gerek diye düşünüyorum fakat bu konuda muhakkak daha fazla bilgisi olan olacaktır. şimdiden hayırlı olsun
Metin ve İçerik Yazarı Stajyer | Alanadı Koleksiyoncusu | Blogger/Yardım Sever/Menfaatsiz Kişilik
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Amele
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
marka.com dolu ve aktif ise sizinde yöneleneceğiniz alan buysa size ciddi sıkıntı yaratıır. Sıralamada olsun yukselmede google de hit konusunda.
Ama
Marka.com aktif değil parkta ise domaın rahat rahat net alabılırsınız bu da size sıkıntı yaratmaz.
Ha siz marka olacagım dıyorsanız direk com.tr alın.
Siteni Ekle WeBDiZiN.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Matematikçi
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Almayı düşündüğüm alan adı yabancı bir kelimeden oluşuyor ve yapılacak olan iş yurt dışına ürün ihracatı olacak ve farklı dillerde subdomain olarak yayını olacak, örneğin en.marka.com, fr.marka.com gibi.
Şirketimizin ismi marka, marka.com malesef dolu ve aktif olarak kullanılıyor. Şirketimize ve markamıza uygun ve boşta olan diğer alan adları marka.net ve markas .com , bunlardan birini alıp işe başlamak acaba dijital pazarlama mantığınıda ne kadar doğru olur?
Hedef kitlemiz yurt dışı olduğu için de com.tr düşünmüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Amele
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
O marka ismini patentledi ise size sikunti yaratir. Sahsim dusuncem benzer olan isimlerden uzak durun
Siteni Ekle WeBDiZiN.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
markaadi.net daha iyi olur diye düşünüyorum. Sonuçta kısa olması iyidir. Tabi ki marka hakları konusunda bir problem de olmaması lazım. Var ise talep durumunda kapatılma olasılığı yüksektir.