-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Satış Pazarlama
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
tatarhan adlı üyeden alıntı
her zaman savunurum. domain para edecek birşey değildir. içeriğin kalitesi seo çalışmaları kullanılan temanın ilgi çekici olması sitenin hızı kolay gezinme sağlaması gibi gibi özellikler sizi üst sıralara taşır. sonra da herhangi alakasız saçma sapan bir domaininiz olsa da onu değerli kılar. keyword falan hikaye yani.
ancak çok paranız olur da sırf prestij olsun diye manevi olarak değerli gördüğünüz bir domaine para verebilirsiniz. onun haricinde bir domaine 150 liradan fazla vermem.
bunu şey olarak düşünün.
lamborghiniye takılan sıradan gelmiş bir plaka
dobloya takılan özel bir plaka
Bir domaine milyon dolar veren kişiler o zaman bu işi bilmiyor. Hatta haberlerini de okuruz, duyarız milyon dolar değil milyar dolar verenler var domainlere.
Domain her daim markadır. Onedio gibi 4.5 milyon dolar yatırmayacaksanız bir projeye, ki onedio da anlamlı domaindir. O zaman kesinlikle domaine değer vermeliyiz. Açıkçası ben söylenişi kolay; premium, keyword ve jenerik domainlere kesinlikle değer veririm.
2 kişi bu mesajı beğendi.
kişisel bloğ • tevfik.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / K
-
Meslek
Ev hanimi
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
Seninle ayni dusuncedeyim tevfik kardesim.
Ihaleye sunulan domainler dedigin gibi milyon dolarlara satiliyor. Bunu icerik vardir yada google siralamada vardir diye vermiyorlar buna ismine para veriyorlar uzantisina para veriyorlar. Sayet guzel jenerik yada keyword domain aldiginda emek harcarsan zaten emeginin karsiligini alirsin. Ve aoz ettigim domain asksozleri.n3t kendi kelimesi ask sozleri bu kelime googlede aylik 670 bin defa araniyor. Buda demekki gunluk ortalama 20 ile 25 bin arasi degisiyor. Bun hitlerin gunluk 10 bin senin siteni ziyaret ettigini dusun. Sizce bu domain o zaman degeri ne olur. Eger uzantisi com net ise ayri degeri olur eger uzantisi info,biz,us gibi uzantilar ise alacak insan biraz tedirgin olabilir ama com, net olursa uzantisi gozu kapali bu projeye yatirim yapabilir. Benim kendi gorusum bu
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Satış Pazarlama
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
bekirbulut domaini değerli kılan şey jenerikliğidir.
Örneğin burada kalkıp renk.com'a 150 lira teklif vermek ne kadar mantıklı?
Google, facebook, twitter vb. sosyal ağlar bu domainlerin normal de hiçbir değeri yok, bunları değerli klan içeriktir. Buna katılıyorum.
Fakat yukarıda da belirttiğim örnekteki domaine de paha biçilemez. İçerik olayı farklı, domain kalitesi farklıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Satış Pazarlama
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
bekirbulut içerik her zaman önemlidir. Benim de anlatmak istediğim şey; sağlam düşündüğüm projeye, gidipte dandik bir domain almam sırf içerik önemli diye. Teşekkürler :)
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Satış Pazarlama
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
tatarhan dediğim gibi projeye milyon dolarlar yatırılmadığı sürece domain benim için önemlidir.
Adamlar içeriğe tonlarca para harcıyorlar, yine domaini insanların kolayca söyleyeceği şekilde alıyorlar.
Sen binlerce liralık projeye yatırım yaparsın %10 olarak domaine pay biçersin. Ben yatırım yaparım %50 olarak pay biçerim. Benim için domainin kalitesi her daim önemlidir.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad