-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
otomasyon ve web site
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
3, (%0)
selamlar arkadaşlar öncelikle herkese iyi byramlar diliyorum
arkadaşlık sitesi için bir domain almayı düşünüyorum sizce uzantısı çok önemlimi seo açısından mesela alacak oldugum domain in tüm uzantıları dolu saece gen.tr bos bu benim için avantaj veya dez avantaj teşkil edermi seo da ilerleyebilirmi bu uzantı özellikle seo işiyle ilgilenen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
İş göremeyebilir, global olacak ise etkisiz. İyi bir soe ile iyi yerlerede gelinebilir.
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
En basitinden xx.com yazmak yerine xx.gen.tr ilgi çekici olamayabilir, bir çok sebebi vardır.
BKD
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
domain uzantısı farketmez. TLD = top level domain olsun yeter.
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence uzantının veya genel olarak domain kalitesinin çok önemi var. Arkadaşlık sitesi gibi kişisel bilgilerin verileceği bir ortamda, siteye duyulan güven çok önemli. Aynı içeriği, aynı tasarım ve seo çalışması ile "arkadas.com" ve "arkadas.gen.tr" adlarıyla yayınladığınızı düşünelim. İki durum arasında sadece uzantıdan dolayı çok büyük bir fark olacaktır. Bütçeniz jenerik .com için yeterli değilse, boşta markalaşma potansiyeli olan anlamlı veya anlamsız .com'lar bulabilirsiniz, bence gen.tr'den daha iyi sonuç verecektir.