-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
dış ticaret
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar bu işten anlayanlara çok önemli bir sorum olacak.
ucuzbebeksekeri.com domaini şu an için dolu.
ucuz-bebek-sekeri.com domaini ise şu anda boş.
Merak ettiğim domainde - işareti kullanıp domaini bölmek google seoda etki yapar mı? Üst sıralara çıkmada ucuzbebeksekeri ve ucuz-bebek-sekeri domainleri arasında fark olur mu?
Lütfen konuya seo önemli, site yapısına göre değişir gibi yorumlar yapmayın. Site yapılarının domain bitiş sürelerinin aynı olduğunu varsayın.
Acil cevaplarınıza ihtiyacım var.
Öyle bir yerdeyim ki..
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
ucuzbebeksekeri daha göze hoş gelen, akıcılığı kolaylaştıran bir adres. Ancak iki domaini karşılaştıracak olursak içeriğine bakmamız gerekir. Her zaman dediğim gibi içerik 1. plandadır. İçeriği en zengin, doğru, akıcı olan Google'da daha önlere çıkabilir.
KTB
xxxx
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
249, (%100)
- kullanımı boşluk olarak algılanır ve kelimeler arama motorları tarafından daha iyi ayrıştırılır. Aksine avantaj yaratır ancak doğrudan giriş yapan kullanıcılar için hatırlanma oranı düşük ve tarifi daha zordur. Telafuz ederken tireleri belirtmek zorundasınız ancak seo konusunda dezavantajı olmadığına eminim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Back-End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
"-" işareti pek tercih edilmiyor.Bir şirketin veya projenin vasfını ne kadar açıkca ifade etsede akılda kalıcı olmuyor.(orn:webmaster-kitabı.com)Seo konusunda pek etkisi olcağını zannetmiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
.net boş ise neti alın tire ile uğraşmayın bence.
Ek Olarak: .net doluymuş , site açmayı planlıyorsanız gen.tr uzantısı da alabilirsiniz. Fakat domaini satmak isterseniz , satışı yasak diye geçiyor sözleşmede. Alıp kullanacaksanız gen.tr de olabilir . Konuyla ilgili diğer üyelerinde görüşünü merak ediyorum ?
---
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
dış ticaret
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. başka fikri olan var mı merak ediyorum açıkcası
Öyle bir yerdeyim ki..
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Daha önce iki adet tireli domaine sahip biri olmuş olarak tavsiyem öncelikle bulaşmamanız. Bu siteleri 2 yıldan fazla bir süre önce açtım, benimde aklımda aynı sorular geldi. Sorduğumda ise olumsuz etkiler gibi yanıtlar gelmesine rağmen (uygulanmış bir seo çalışması olmamasına rağmen) güzel bir yükseliş yakaladım. Ha rekabeti olan kelimeler değildi ama sitenin popülaritesini etkileyen bir durum da olmadı.
Tavsiye etmememin nedeni tamamıyla telaffuz edilmesidir. İnan bana eş dosta söylerken ben sıkılıyordum adresi, ki altı harflik bir kelime :) Ha sen geçici olarak düşünürsen bir engel olmayacağını net diyebilirim. Olumsuz etkiler diyenden de kaynaklı bir açıklama beklerim.
Başarılar.
iyi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
dış ticaret
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
okan kardeşim çok teşekkürler yorum için. sıralamada ilk sayfayı yakalattımı hedef kelimede peki? benim için eş dost ya da akılda kalıcılık önemli değil. müşteri gelsin siteye yeter. onun dışında alternatif müşteriye söylemelik sitem var ;)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Öyle bir yerdeyim ki..
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Google açısından - (tire) olan daha iyi. Google dökümanlarında da belirttiği gibi url yapılarında - kelimelerin robotlar tarafından daha iyi ayır edilmesini sağlıyor.