Godaddy domain tescil firması 24 Nisan 2014 tarihinden itibaren Türkçe dilinde de yayın yapmaya başladı. Artık Godaddy firmasından domain almamız için İngilizce bilmemize gerek kalmadı. Hepimizin bildiği üzere 2 TL ye 1 yıllık domainlerin alınabildiği bir sitedir Godaddy. Çoğu webmaster'ın İngilizce bilmemesinden dolayı alan adları Türk sitelerden 20 TL civarına domain alınmak zorunda kalınıyordu. Bu yazımızda Türkçe olarak yayın yapan Godaddy'den hesap nasıl açılır, Godaddy'den domain / alan adı nasıl alınır ve godaddy'de nameserverlar nasıl değiştirilir sorularının cevaplarını resimli anlatım yaparak vereceğiz.

1. Adım: Godaddy'de hesap açma işlemi nasıl yapılır



2. Adım: Hesap oluştur
Çağrı pini oluşturma aşamasında 4 haneli bir rakam giriniz, çok acil durumlarda telefonla size ulaşmaları söz konusu olursa bu pinle işlem yapacaksınız.



3. Adım: Godaddy Hesap Ayarlarını Düzenleme



1: İsminiz burada yazıyor

2: Müşteri numaranız: godaddy’e girerken bu numarayı ve şifrenizi istemektedir.

3: Ürünler: Alan adları kısmınız

4: Godaddy’den alan adı / hosting alacağınız zaman ödeme şeklinizin ayarları burada kayıt ettirilebilir. Yani kredi kartı veya paypal bilgilerinizi buraya kaydettirebilirsiniz.

3 numaralı yerdeki “alan adları” kısmını tıklayarak Godaddy’de alan adlarının Nameserver ayarları nasıl düzenleniri göreceğiz. Yazımızın son kısmında ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

4. Adım: Şimdi sırada Godaddy’de türkçe domain / alan adı nasıl alınır sorusunun cevabını görüntülü olarak anlatacağız.

Sitemizin anasayfasına gelerek domain sorgulama kısmına geliyoruz.



Aradığınız alan adını boşluğa giriyoruz ve alan adı arayına tıklıyoruz.



Bu alan adı kullanılabilir uyarısını gördükten sonra sepetten devam et’e tıklıyoruz.



Karşımıza gelen alan adı hesap işlemleri sayfasının en alt kısmına giderek sizlere ” Godaddy’de kupon kullanarak indirimli alan adı nasıl alınır” sorusuna görüntülü cevap vereceğiz. Godaddy’de indirim kuponu kullanımı:

Bir üst resimde görmüş olduğumuz boşluğa godaddy indirim kuponu kodumuzu girdik ve 30 TL tutarındaki domaini 5 TL ye alma hakkı kazandık. Godaddy indirim kuponunu nette birçok yerden bulabilirsiniz. En kolayı ve güncel kuponları googleda “fatwallet godaddy coupons” araması yaparak bulabilirsiniz.



Satın alma adımına geç diyoruz ve kredi kartı bilgilerimizi girdikten sonra veya (üye olurken girmiş olduğumuz bilgiler otomatik olarak geliyor ve bu bilgileri onaylayarak) domainimizi almış bulunuyoruz.

Şimdi sırada Godaddy’de almış olduğumuz domain / alan adımızın ayarlarını yapmaya:

5 Adım: Godaddy’de domain Name Server değiştirme ayarları nasıl yapılır?

Üst menülerde bulunan Alan Adları > Alan Adlarımı Yönet menüsüne tıklayarak karşımıza alt taraftaki resimdeki ekran geliyor ve adımları izliyoruz.



2 nolu kısma tıklayarak domainimizin ayarlarını görebiliriz, işlemimizi burada gerçekleştireceğiz.



kaynak: cevaplarburada