lostyazilim

Marka Tescil Ücretleri Hakkında

9 Mesajlar 1.157 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

wdrleo wdrleo Back-end Developer Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Full-stack Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 39 / 81
  • Ticaret 14, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Yeni kuruyor olduğumuz freelance ekibimiz için com.tr uzantılı bir domain almak istiyoruz. Ancak şöyle bir durum var. Bizim istediğimiz domaini alabilmemizin tek yolu şuanda "marka tescil belgesi" bazı firmaları araştırdım.
"Belgesiz" olarak adlandırdıkları yöntemle marka tescilini alıyorlar. Ancak kimisi (yoncu; 200 TL) diyor, kimisi 850, 1000 TL'ye kadar çıkıyor. Bu fark fiyatı nedir?

wmaraci
reklam

patentofisi patentofisi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 60 / E
  • Meslek seo
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 298
  • Beğeniler 8 / 34
  • Ticaret 2, (%100)
180 tl türk patent enstitüsü resmi harcı gerisi hizmet bedeli ve tescil süresi yaklaşık 7 ay hizmet bedeli için artık herkes bir ücret isteyecektir.
Önemli olan türk patent enstitüsünden yetkilendirilmiş resmi bir ofisle çalışman.

domain adı aynı zamanda başvuru sahibi şirket adı ise yani domain adı ile şirket adı aynı ise marka tescil başvuru belgesi yerine şirket ticaret sicil gazetesi ile com.tr alabilirsin.yok domain ve şirket adı farklı ise marka tescil başvurusu yaptırman gerekir.

www.isimtescilofisi.com

• Üyelik 12.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 39 / 81
  • Ticaret 14, (%100)

patentofisi adlı üyeden alıntı

180 tl türk patent enstitüsü resmi harcı gerisi hizmet bedeli ve tescil süresi yaklaşık 7 ay hizmet bedeli için artık herkes bir ücret isteyecektir.
Önemli olan türk patent enstitüsünden yetkilendirilmiş resmi bir ofisle çalışman.

domain adı aynı zamanda başvuru sahibi şirket adı ise yani domain adı ile şirket adı aynı ise marka tescil başvuru belgesi yerine şirket ticaret sicil gazetesi ile com.tr alabilirsin.yok domain ve şirket adı farklı ise marka tescil başvurusu yaptırman gerekir.

www.isimtescilofisi.com

Konuda da bahsettiğim üzere Freelance olarak çalışan bir ekip kuruyoruz. Yani ortada henüz şirket veya ticari bir ünvan yok. Vergi kaydını bireysel olarak yaparak Serbest meslek makbuzu alacağız.
Yani yanılmıyorsam tek çıkar yol "Marka tescil belgesi",
Şuan aklımda oluşan soru, ticaret sicilimiz olmadan yani bir şirket olmadan, marka patenti almamız mümkün müdür?

smuldur smuldur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** M**
  • Mesajlar 468
  • Beğeniler 268 / 89
  • Ticaret 17, (%100)

wdrleo adlı üyeden alıntı

Konuda da bahsettiğim üzere Freelance olarak çalışan bir ekip kuruyoruz. Yani ortada henüz şirket veya ticari bir ünvan yok. Vergi kaydını bireysel olarak yaparak Serbest meslek makbuzu alacağız.
Yani yanılmıyorsam tek çıkar yol "Marka tescil belgesi",
Şuan aklımda oluşan soru, ticaret sicilimiz olmadan yani bir şirket olmadan, marka patenti almamız mümkün müdür?

Evet mümkün. Marka başvurusunu şahıslardan birisi kendisi adına tescil ettirebilir.
Şirket olma zorunluluğu bulunmamaktadır.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 12.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 39 / 81
  • Ticaret 14, (%100)

smuldur adlı üyeden alıntı

Evet mümkün. Marka başvurusunu şahıslardan birisi kendisi adına tescil ettirebilir.
Şirket olma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Peki, ücretler hakkında sizin yorumunuz nedir ve bu konuda önerebileceğiniz gerçekten profesyonel olarak bu işi yapan, onaylı bir firma var mı?

smuldur smuldur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** M**
  • Mesajlar 468
  • Beğeniler 268 / 89
  • Ticaret 17, (%100)

wdrleo adlı üyeden alıntı

Peki, ücretler hakkında sizin yorumunuz nedir ve bu konuda önerebileceğiniz gerçekten profesyonel olarak bu işi yapan, onaylı bir firma var mı?

Benim Elektronik imzam var. TPE'nin sitesinden kendim başvuru yapıyorum. Aracıya gerek kalmıyor. :)

İsimtescil'de hizmet bedeli 129 TL

• Üyelik 12.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum Konya
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 39 / 81
  • Ticaret 14, (%100)

smuldur adlı üyeden alıntı

Benim Elektronik imzam var. TPE'nin sitesinden kendim başvuru yapıyorum. Aracıya gerek kalmıyor. :)

İsimtescil'de hizmet bedeli 129 TL

Peki bu işi bende aracısız halledebilir miyim? Gördüğüm kadarıyla TPE'nin sitesinde e-devlet girişi de bulunmakta, yani aracı firma şart mıdır? Aracı firmanın yararı eksisi nedir

ekremekrem ekremekrem Reklam Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Reklam
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 202
  • Beğeniler 9 / 13
  • Ticaret 2, (%100)
Marka tescilini yöncü uygun fiyata yapıyor. Ama iyice araştırmak gerek.

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
ben bir comtr domain için oda kaydı maliye kaydı falan yaptım çok param gitti meğerse marka tescil belgesiylede alınailiyormuş

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al