Ben her zaman .com uzantı kullanmak taraftarıyım. xcom bulamadığım zamanlarda, satılmış olması gibi bir durum vardır zaten; ya da kullanılıyordur falan, o zaman gider .net'ini alırım; diğer uzantıları almam; bu konuda çok farklı fikirleri olan arkadaşlar var onlara girmiyorum. Şimdi şöyle bir durum,
Bizim insanımız, ''a sitesine gir'' diyen birisi varsa, hemen
www.a.com'a giriyor.
a.com dolu, siz a.net aldınız, a.com'da çalışma yok... Çalışma varsa zaten sorun yok. Siz a.net'i a sitesi yaptınız, güzel de oldu tuttu... Bu arada a.com'un sahibi durumu fark etti, a domaininin değerlendiğini gördü, sattı... Yüksek bir paraya satar...
Bunu size yapmayın diye söylemiyorum. Ben de bir domain aldım 9 ay kadar önce. Domain kendi alanında iyi bir yere geldi; yeni bir site için daha iyi de olabilir, ama bana yetti. .com sizinki gibi, dolu, ama kullanılmıyordu. .net almıştım. Kısa zaman sonra haber geldi yabancı firmalardan. yüksek bir rakamla vermek istediler domaini, almadım. Sonrasında .com boşaldı; 16 TL'ye falan aldım, şimdi o da elimde; ama kullanmaya başlamadım...
Burada şöyle bir sıkıntı oluyor:
.com'un tutma; ve değerlenme kapasitesinin daha yüksek olduğunu biliyorum. .net'li domaine .com'u yönlendirsem, .com'un değeri düşecek. .com'a yeni site açsam, .net'i oraya yönlendirsem, tutan site gidecek. .com'a da yeni bir site açtım; sanırım ikisini ayrı ayrı yöneteceğim; ama daha başlamadım.
Bunu uzun uzun anlatmamın nedeni, insanın kafası karışıyor. .net'te bunun dışında çok sorun olmuyor. Umarım biraz fikir verebilmişimdir size.