Son zamanlarda Network Solutions firması ile çalıştığım için domain transferlerini kolaylaştırmak için Network Solutions firmasının kullanımı anlatan yazılar hazırlıyorum. Daha önce Network Solutions Hesap Açılması ile ilgili bir yazı yazmıştım hesabınız yok ise o yazıdan faydalanarak hesap oluşturabilirsiniz.

Şimdi bu açtığınız hesaba başka bir Network Solutions bulunan domainlerin transfer edilmesi işlemini anlatacağım. Normalde diğer bütün firmalarda bir domain firma içi transfer edilecekse bunu domainin halihazırdaki sahibi gerçekleştiriyor. Bu firmada işler biraz tersinden işliyor. Domaninin transfer edilecek yeni sahibinin hesabı üzerinden işlemlerin başlaması gerekiyor. Alanadının eski sahibi sadece işlemleri gelen mail üzerinden onaylıyor.

Not: Burada anlattıklarımı başka bir firma üzerinden Network Solutions firmasına domain transfer ederken de kullanabilirsiniz.
Hesabımıza giriş yaptıktan sonra “Domain Names” menüsünden “Transfer to Network Solutions” bağlantısını seçiyoruz.



Ardından gelen sayfada bulunan forma transfer etmek istediğimiz domain / domainleri giriyoruz ve “Get Started” butonuna basıyoruz.



Sonrasında karşımıza gelen ekranda doğrulama karakterlerini girip “Continue” butonuna tıklıyoruz.



Ardından karşımıza bir ödeme ekranı geliyor. Burası çok önemli çünkü Network Solutions firması pahalı bir ücretten 5 yıllık domain yenileme ücretini de ödememize ekliyor. Biz yenileme yapmak istemediğimiz için burada bulunan “Remove” butonuna basarak yenileme hizmetini kaldırıyoruz.



Yenileme ücretini kaldırdığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelmiş olmalı dikkat edin Toplam ücret 0$ olarak gözükmelidir. Sonrasında “Secure Checkout” butonuna basarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz.



Bir sonraki aşamada “Personel” seçeneğini seçerek “Continue” butonuna basıyoruz.



Gelen ekrandaki doğrulama kodunu gereken yere giriyoruz ve toplam rakamın 0$ olduğuna dikkat ederek. “I Agree to” diye başlayan butona basıyoruz.



Teşekkürler ekranı geldiğinde transfer işlemlerimiz başlamış oluyor.

Bundan sonra yapılması gereken sabırla beklemek çünkü Network Solutions firması 4-5 saat sonra hatta daha uzun bir süre sonra mail atabiliyor.

Bu aşamadan sonrasını domainin ilk sahibi yapıyor.
Gelen mailde aşağıdaki gibi bir yazının içindeki bağlantıya tıklıyoruz.

For security reasons, we must have your authorization before we can complete this request. If this is a valid request and you wish to approve this transfer, please access the secure Web page at https://www.registrar-transfers.com/bağlantı or paste the URL into your browser. Then follow the instructions to authorize the domain name registration transfer for the domain name(s)

Bu bağlantıya tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir onay penceresi geliyor.
Bu pencere üzerinden “Authorize” seçeneğini seçip “By authorizing…” diye başlayan yazının yanındaki kutucuğa bir tik kondurup ”Submit” butonuna bastığınızda transferi onaylamış oluyorsunuz.



Bundan sonra siz sağ ben selamet her ikinize birden domain transferinin tamamlandığına dair mail geliyor ve domain artık yeni panelde.

Kaynak:Network Solutions firma içi domain transferi