43699
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar,
Öncelikle konuyu açmadan önce forum'da araştırma yaptım, fakat çoğu konu eski olduğundan hortlatmak istemedim. Ayrıca konu hakkında en kapsamlı bu kategori olduğu için buraya yazmakta fayda gördüm.
Yaklaşık 1 hafta önce nic.tr üzerinden .tr uzantılı bir domain aldım. Alırken açık ev adresimi, telefon numaramı ve e-posta adresimi yazdım. Yaklaşık 2, 3 gündür sürekli telefonumu arayıp, cevap vermeyenler ile doldu. E-posta adresim de aynı şekilde spam domain ticaretine dönüştü.
Bu bilgilerimi gizlemenin bir yolu var mıdır? Eğer var ise nereden ve nasıl yapılacağını ve ya tecrübeli bir arkadaş var ise, nasıl bir yol izlemem gerektiğini söylerse çok müteşekkir olacağım :). Zira İnternet ortamında bu derece bilgilerin açık açık gösterilmesini doğru bulmuyorum.
Immortal
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Medya Danışmanı
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Elbetteki var hocam. Domain kontrol bölümüne gelin orada whois gizleme mevcut
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Devlet Memuru
-
-
Ad Soyad
Z** Ç**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Ancak whois gizleme SEO açısından (-) eksidir haberiniz olsun. Buna göre bence nic.tr'ye fax çekip düzenleme yapılmasını söyleyin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
U** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
.Tr uzantılı domainlerde whois gizleme yapamazsınız.
Hermes
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Seo | Sosyal Medya | Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
90, (%98)
.tr uzantı domainlerde whois gizleme yapılamıyor maalesef. Kişisel ya da kurumsal aynı şekilde.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama konuya 2018 güncellemesi getirmek istedim. Benim gibi bu konuda yeni olan ve araştırma yapanların kafası karışmasın diye. 2018'de bireysel olarak ad-soyad.com.tr şeklinde alınan alan adlarının whois bilgilerini gizleyebilirsiniz.
Bunun için nic.tr giriş yapmanız ve Sorumlu Kodu (SK) Bilgi Güncelleme kısmından Gizlenecek Bilgiler kısmında bulunan seçeneklere gizlenmesini istediğinize tik koyup "Devam" demeniz. Böylelikle seçtiğiniz bilgiler alan adı whois bilgisi sorgulama kısmında gözükmeyecektir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro