lostyazilim
tr.link

nic.tr WHOIS Gizleme

9 Mesajlar 3.861 Okunma
lstbozum
tr.link

43699 43699 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 04.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 210
  • Beğeniler 9 / 38
  • Ticaret 2, (%100)
Merhabalar,

Öncelikle konuyu açmadan önce forum'da araştırma yaptım, fakat çoğu konu eski olduğundan hortlatmak istemedim. Ayrıca konu hakkında en kapsamlı bu kategori olduğu için buraya yazmakta fayda gördüm.

Yaklaşık 1 hafta önce nic.tr üzerinden .tr uzantılı bir domain aldım. Alırken açık ev adresimi, telefon numaramı ve e-posta adresimi yazdım. Yaklaşık 2, 3 gündür sürekli telefonumu arayıp, cevap vermeyenler ile doldu. E-posta adresim de aynı şekilde spam domain ticaretine dönüştü.

Bu bilgilerimi gizlemenin bir yolu var mıdır? Eğer var ise nereden ve nasıl yapılacağını ve ya tecrübeli bir arkadaş var ise, nasıl bir yol izlemem gerektiğini söylerse çok müteşekkir olacağım :). Zira İnternet ortamında bu derece bilgilerin açık açık gösterilmesini doğru bulmuyorum.

wmaraci
reklam

Immortal Immortal Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Medya Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 19 / 38
  • Ticaret 0, (%0)
Elbetteki var hocam. Domain kontrol bölümüne gelin orada whois gizleme mevcut

zafercarti zafercarti WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Devlet Memuru
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Z** Ç**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 4 / 31
  • Ticaret 15, (%100)
Ancak whois gizleme SEO açısından (-) eksidir haberiniz olsun. Buna göre bence nic.tr'ye fax çekip düzenleme yapılmasını söyleyin.

• Üyelik 04.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 210
  • Beğeniler 9 / 38
  • Ticaret 2, (%100)

Immortal adlı üyeden alıntı

Elbetteki var hocam. Domain kontrol bölümüne gelin orada whois gizleme mevcut

Sorumlu Kodunda "Gizlenecek Bilgiler" var, fakat işaretlediğim halde whois'de gözüküyor bilgilerim.

zafercarti adlı üyeden alıntı

Ancak whois gizleme SEO açısından (-) eksidir haberiniz olsun. Buna göre bence nic.tr'ye fax çekip düzenleme yapılmasını söyleyin.

En azından açık ev adresim, binama kadar değil de sokağıma kadar gözükse yeter :). Bunu nasıl yapabilirim? Ayrıca fax demişsiniz fakat fax çekmek zorunlu mudur?

wmaraci
wmaraci

ugrboz ugrboz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** Y**
  • Mesajlar 116
  • Beğeniler 17 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
.Tr uzantılı domainlerde whois gizleme yapamazsınız.

• Üyelik 04.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 210
  • Beğeniler 9 / 38
  • Ticaret 2, (%100)

ugrboz adlı üyeden alıntı

.Tr uzantılı domainlerde whois gizleme yapamazsınız.

Fakat açık ev adresime kadar da göstermesi ne denli doğru, orası tartışılır. Çünkü satın alırken bireysel olarak satın alıyoruz, açık ev adresimizi yazıyoruz fatura kesilecek diye fakat bu bilgiler ile yarın bir gün oldu ki bir projeye başladım, kapımda mı bitecekler yani :).

Ayrıca şuan da sitelerinden destek talebinde bulunmuştum, "Alan Adı Bilgi Güncelleme Formu" ile değiştirilebileceğini söylediler. Bu formu ise şuan da doldurdum. Bunu illa faks ile mi yollamamız gerekiyor, yoksa e-posta üzerinden pdf olarak yollasak ta oluyor mu?

ugrboz ugrboz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** Y**
  • Mesajlar 116
  • Beğeniler 17 / 12
  • Ticaret 0, (%0)

sezeryildiz adlı üyeden alıntı

Fakat açık ev adresime kadar da göstermesi ne denli doğru, orası tartışılır. Çünkü satın alırken bireysel olarak satın alıyoruz, açık ev adresimizi yazıyoruz fatura kesilecek diye fakat bu bilgiler ile yarın bir gün oldu ki bir projeye başladım, kapımda mı bitecekler yani :).

Ayrıca şuan da sitelerinden destek talebinde bulunmuştum, "Alan Adı Bilgi Güncelleme Formu" ile değiştirilebileceğini söylediler. Bu formu ise şuan da doldurdum. Bunu illa faks ile mi yollamamız gerekiyor, yoksa e-posta üzerinden pdf olarak yollasak ta oluyor mu?

Sırayla cevaplamak gerekirse böyle bir seçenek sunulmaması saçma zira ben bunu 2010 yılında ***'da açtığım konudada dile getirmiştim.Ama değişen birşey olmadı.Bundan saçması adamlar bize direk subdomain satıyorlar.Yıl olmuş 2015 .Tr uzantıyı direkt olarak kullanamıyoruz.
Diğer soruya gelirsek sanırım kabul ediliyordu.

Hermes Hermes Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo | Sosyal Medya | Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 2777
  • Beğeniler 397 / 1093
  • Ticaret 90, (%98)
.tr uzantı domainlerde whois gizleme yapılamıyor maalesef. Kişisel ya da kurumsal aynı şekilde.

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)

Hermes adlı üyeden alıntı

.tr uzantı domainlerde whois gizleme yapılamıyor maalesef. Kişisel ya da kurumsal aynı şekilde.

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama konuya 2018 güncellemesi getirmek istedim. Benim gibi bu konuda yeni olan ve araştırma yapanların kafası karışmasın diye. 2018'de bireysel olarak ad-soyad.com.tr şeklinde alınan alan adlarının whois bilgilerini gizleyebilirsiniz.

Bunun için nic.tr giriş yapmanız ve Sorumlu Kodu (SK) Bilgi Güncelleme kısmından Gizlenecek Bilgiler kısmında bulunan seçeneklere gizlenmesini istediğinize tik koyup "Devam" demeniz. Böylelikle seçtiğiniz bilgiler alan adı whois bilgisi sorgulama kısmında gözükmeyecektir.
ebagcuvan

kişi bu mesajı beğendi.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al