Merhaba arkadaşlar
Bir kaç saat önce Counter Strike 1.6 oyunu ile ilgili araştırmalar yaparken bir site ile karşılaştım. Bilenler vardır illaki fakat ben elim değmişken paylaşayım belki birilerine yarar diye düşündüm sonuçta ben daha yeni gördüm sistemi.
Bu web sitesi ile evimizdeki/işyerimizdeki vs. bilgisayarımıza
bir alan adı atayabiliyorsunuz böylede kendinize ücretli sabit ip hizmeti almasanız bile bu sistem sayesinde ip adresiniz değişse bile alan adınız sabit olarak kalıyor.
Örnek ben evimdeki masaüstü bilgisayarıma bazı çalışmalarımı yapmak ve denemek için CS 1.6 Server kurdum fakat benim sabit ip adresim olmadığı için ip adresim sürekli değişecek ve dışarıdan benim kurduğum server a bağlanmak isteyenler ulaşamayacaktı. Fakat bu sistem ile bilgisayarımıza yüklediğimiz bir program sayesinde ip adresimiz değişse bile kendi belirlediğimiz alan adı sabit olarak kalıyor ve dışarıdan bağlanılabiliyor.

Şimdi geçeyim bu işlemin nasıl olacağına.

Öncelikle http://www.noip.com/ adresine gidiyoruz. ( Web sitesini görüntüleyemeyenler Chrome Zenmate eklensini yüklesinler site galiba Türkiye den engellenmiş.)

Siteye kayıt oluyoruz ve e-postamızı onaylıyoruz daha sonra web sitenin http://www.noip.com/download?page=win adresinden gereken programı indiriyor ve sıradan bir şekilde bilgisayarımıza yüklüyoruz.



Bu işlemlerden sonra tekrar siteye gidiyoruz ve hesabımıza giriş yapıyoruz.

https://my.noip.com/#!/dynamic-dns bu adresten sol taraftaki menüde Hostname kısmını seçiyoruz ve Add Hostname butonuna tıklıyoruz.



Bu kısımda ise Hostname yazan yere kendi belirlediğimiz bir isim yazıyoruz bu bizim alan adımız olacak. Domain bölümünden ise servisin bize sunduğu bir çok ücretsiz alan adı uzantılarından birini seçiyoruz ve tekrar Add Hostname butonuna tıklıyoruz. (Ücretsiz hesap ile 3 adet alan belirliyebiliyorsunuz ve 30günde bir siteye girip doğrulama yapmanız gerekiyor.)



Daha sonra bilgasarımıza kurduğumuz programı yeniden başlatıyoruz ve Edit Host butonuna tıkladıktan sonra açılan pencereden oluşturduğumuz alan adının yanındaki tiki işaretliyoruz ve Save diyerek kaydediyoruz.



İşlem bukadar artık ip adresimiz değişse bile belirlediğimiz hostname adresi ile uzaktan modemimize bağlana biliriz.


İsterseniz. Test amaçlı oluşturduğum rot.servegame.com:27015 adresinden Counter Strike 1.6 serverine giriş yaparak sistemin çalıştığını doğrulayabilirsiniz.

Kolay Gelsin.