Arkadaşlar... Konu yanlış yerlere kaymasın... PR1 olmalı gibi bir şey demedim.. "Genelde PR1 olanların yılda en az 0,05$ getirme potansiyeli vardır" dedim... her zaman demedim, "genelde" dedim.. zira PR 0 da alıyorum... ama PR1 in üzerindeki siteler genelde pek düşmüyor, önceden rezerve eden çok, yani salisesinde uçup gidiyor, ben onların peşinde koşmayı tercih etmiyorum. Bu tamamen tarz meselesidir.
eğer projeyi faaliyete geçirmeyeceksem, jenerik olanların peşinde hayatta koşmuyorum
alparslan adlı üyeden alıntı
Siz 3 ila 7 $'a alabilirsiniz ama soruyu soran ne kadara alacak?
Ayrıca:
Bana "Ama siz 1 tane domain alırsanız, haliyle zırnık getirmez" demişsiniz.
Soruyu soranın kaç tane domain almasını bekliyorsunuz?
Mesela benim gtamulti.tk diye pr1 domainim var. Hiçbir anahtar kelimesi yok. Günde 0.05$ getirceğini de sanmıyorum.
ayrıca sn. alparslan
belli siteleri takip edersiniz, çok güzel indirimler yapıyorlar... bu takip işidir... domain.com neresinden baksanız her ay sürekli en az %20-30 arası indirim yapıyor... sonuçta bende bir zamanlar bir iki domain ile başladım... tek yaptığım, sürekli artırmak oldu... kumbara gibi düşünün... damlaya tamlaya göl oldu, şimdi çığ gibi :)
.
Ek Olarak: Genelde soruluyor, "en çok gelir getiren sitelerin ne?" ... site isimlerimi pek paylaşmam... bu başka bir konu... herkese olta veririm, ama kimseye balık vermem... pek tarzım değil.. o yüzden gelen özel mesajlarıda tam cevaplayamıyorum, hoş görün.
kişisel tercihim, bir site üzerine sadece tek bir konu işlemek üzerine. Spesifik olmaya özen gösteririm. O zaman kesinlikle az bir emekle lider oluyorsunuz ve inanın çok ciddi getiri sağlıyor ;)
Bunu "araç kiralama" gibi (örnek verdim) düşünmeyin. Mesela "ajda pekkanın gözleri nerenk" gibi düşünün. yani domani sadece bunun üzerine alıyorum ve domain üzerinde sadece, ajda pekkanın göz rengi var, başka bir şey yok :)... bunu tamamen sallama örnek verdim, ama inanın, insanların merak ettikleri bir soru, size çok güzel getiri sağlıyor... birde bunu birkaç yüz site ile çarpınca;
300 soru için domain = ortalama 1200-2400$ arası veriyorsunuz
her sitenin hazırlanması yayınlanması ve rutin işlemler için 1 kereliğine 1 saat kadar ayırıyorsunuz
yıl sonunda en az 10,000$ olarak geri dönüyor.
tabi burada ben size hosting masraflarından bahsetmiyorum, bunun için ortalam aylık 150$ a bir makine kiralamanız gerekecek...başlangıçta bu biraz acıtabilir... ama en azından yıllık 300-400 TL ye hosting hizmeti alarak başlayabilirsiniz, ben öyle yapmıştım.
.