Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Selamun aleykum, 13 yaşında bir domain teklif edildi 100 TL gibi bir ücret. Eksiz 2 kelimeden oluşuyor. Magazin tarzı bir şey ama tam değil (paparazzi magazin seylerine karşıyım tabiki) bu domaini almam mantıklı mı? Geri dönüş bekliyor arkadaş. Benim yapacağım bir proje yok ama herkes gibi gelire de ihtiyacım var ya domaini satmak ya da projelendirip satmak istiyorum. Almak mantıklı mı? Bütçem nerdeyse 0, biraz borca girmem gerekecek. Yani 100 TL bişey değil al dursun demeyin lütfen. Bulması bile çok zor şuan benim için ama değerli olabileceğini söylüyor hislerim. Godaddy value ye ne kadar güven olmasa da 11.000 TL gösteriyor tahmini değer olarak. Risk almalı mıyım? Rızkın 10 da 9 u ticarettedir. Ticarette risktir buyuruluyor hadis-i şerifte
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Domain bu yaşında 100 TL ise para edeceğini sanmıyorum. İsmi görmeden bir şey söylemek doğru olmayacaktır. Sadece yaş için domain alınmaz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Software Developer
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
152, (%100)
Merhaba, 13 yaşında olan bir domain için 100TL teklif ediliyorsa hiç bulaşmayın derim :)
Escalous
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
(.*?)
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
O gün forumda bir eleman vardı. 15 yaşında domain satılıktır şeklinde konuşan. Domaini paylaştı, bir baktım açtığı konudan bir gün önce reglenmiş.
Dedim nasıl 15 yaşında bu 15 günü bile yok. 2004ten web archive attı. Sadece 2004e ait birkaç görüntü var, sonra kullanmamislarda.
Yani domainin 13 yaşında olduğundan eminmisin ?
Bu arada domain yaşı eskisi gibi otorite belirleyici birşey değil artık.
13 yildır düzenli olarak indekslendiysen ve indekslenmeye devam ediyorsan 13 yaşında siten var diyebiliriz. Yıllanmış domainin projeye + bir yönü yok yani.
20 yıl önce reglenip bırakılmış, projeye dün başladıysa, aynı şekilde domain dün reglenip dün projeye baslandiysa ayni etkileri gösterecektir. 20 yıllık domaine sahip olduğun için site uçuşa geçmeyecektir.
Domain sizin için anlam ifade ediyorsa, çok istediğiniz birşey ise anlarım. Diğer türlü saçma bence.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
19 Years, 198 Days yaşında domain 14 k :) . Ama sırf domain yaşı için böyle yüksek paralar ödemek saçma. Eğer isim iyiyse verilir. Yok değilse salla gitsin
Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Fakat SEO ile ilgili yerli ve yabancı nerdeyse bütün kaynaklarda domain yaşının ve bitme süresinin Google gözünde önemli ve değerli olduğu yazıyor. Domain satış platformlarına da bakıyorum bazen öylesine özellikle yaşı Belirtiliyor hatta yazıyorsa genelde yaşı soruluyor. Tabi Google sırlarını açmadığı için tahminden ibaret bütün SEO kriterleri. Bu yuzden sormak istedim. Domain saçma değil ama ilginç hatta güzel. 2. Kelimesinin çoğul eki almış hali olan domaine baktım globalde 45000 lerdeydi galiba. Bu iş görür demek ama diğer taraftan da rakibi var gibi gibi :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
20 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** L**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şöyle söyleyeyim; domain 13 değil isterse 100 yaşında olsun.
Bu 13 sene boyunca bir web hosting e bağlımıydı?
-Hayır.
Eee bağlı değilse neden bunu değerli olarak görüyorsunuz? Domain yaşı ne kadar büyük olursa olsun, 1 saatlik domainle aynı anda web hostinge bağladığında 13 yıllık ve 1 saatlik domainin herhangi bir ayrıcalığı olmayacaktır.
omertarik
Html - CSS - Python
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
.py
-
-
Ad Soyad
İ** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
SEO açısından domainin yaşı ne kadar büyük olursa, Google sıralamalarındada üst sıralarda gözükür.
Tabii bu işte birşey vardır, 13 yıllık domain 100 TL olamaz.