lostyazilim
tr.link

Strato Domain Sorunu

12 Mesajlar 2.542 Okunma
acebozum
tr.link

Athynas Athynas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 445
  • Beğeniler 39 / 102
  • Ticaret 6, (%100)
Domain hosting veya webmasterlık konusunda pek başarılı olduğum söylenemez, kendi çapımda takılıyorum. Ancak bugün başına şöyle bir olay geldi. İsim tescilden 4 adet (hepsini kendim kullanacağım) domain aldım hiçbir sıkıntı yaşamadım 15 dakika içerisinde teslim oldu.
Domainler ile ilgili al sat yapımında olan ticaret piyasasını öğrenmeye çalışırken Strato'yla denk geldim fiyat cazip falan aklımda olan domaini de aldım yalnız şöyle bir olay oldu, birincisi 2 alışveriş yapmışım gibi gösteriliyor Strato'da ikincisi ise ben domaini alırken hiçbir sorun sıkıntı yoktu ancak bir türlü kullanabilir hale gelmeyince whois ayarlarına baktım şöyle bir şey ile karşılaştım;
Updated Date: 27-mar-2016
Creation Date: 14-feb-2011
Expiration Date: 14-feb-2016

Bu ne anlama geliyor biri açıklayabilir mi? Hayır normalde biri üzerine kayıtlı ise Strato bana nasıl sattı bunu yok değil ise niye alamıyorum ya da Strato'nun işlemi mi uzun sürüyor? Şimdiden teşekkür ederim.

wmaraci
webimgo

BurakYildiz BurakYildiz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Karışık
  • Konum Gümüşhane
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 19 / 11
  • Ticaret 13, (%100)
Economist daha detaylı bilgi verebilir.
Economist

kişi bu mesajı beğendi.

EDİTÖR HİZMETLERİ

natuka natuka Domainlere fısıldayanadam Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 55 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 821
  • Beğeniler 216 / 276
  • Ticaret 54, (%100)
Strato,dan aldığınız ürünün aktifleşmesi bazen en az 1 saati bulabiliyor.Ürün sizin hesabınıza geçip aadınıza tescillene kadarda müsait görünebilir.

Haberevi.com,net,org
BiletBudur.com
Kipirdak.com

Economist Economist Bla, bla, bla.. Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1945
  • Beğeniler 1098 / 1106
  • Ticaret 312, (%100)
Merhaba, kayıtlı olan domain Strato sistemsel sorun nedeniyle boşta olarak gözükmüş. Ve sizde bunu sipariş vermişsiniz. Paranız kartınıza domain aktif konuma gelmeyince geri iade edilecektir.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 445
  • Beğeniler 39 / 102
  • Ticaret 6, (%100)

natuka adlı üyeden alıntı

Strato,dan aldığınız ürünün aktifleşmesi bazen en az 1 saati bulabiliyor.Ürün sizin hesabınıza geçip aadınıza tescillene kadarda müsait görünebilir.

4-5 saat kadar geçti.
Economist teşekkür ederim.
Pekala az önce bir arkadaşım -70 gün olunca alınabilir dedi. şu an -57 günde doğruluğu var mıdır? Beklememe değer mi?

• Üyelik 05.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1945
  • Beğeniler 1098 / 1106
  • Ticaret 312, (%100)
@atanas;

Öncelikle rica ederim.

Mesala; Sen domaini 14.04.2015 tarihinde alıyorsun o domain 14.04.2016 tarihinde düşmez. Domain yenileme için en az 80 günlük bir süre zarfı daha tanır İCANN. Domain o tanınan sürede tekrar yenilenmez veya güncellenmezse Domain silinir. -56 gün kalmış domain düşmez, silinmez daha süresi var malesef. Boşuna beklemenize gerek yok. :) Domain diyelim ki; kayıt olsa bile en geç 1 saat içinde Mailler gelirdi Mail adresinize. Mailler geldi, eğer Domain paneliniz de gözükmüyorsa o Domain malesef kayıt edilmedi. Strato ücretinizi 3 is günü içerisinde iade edecektir. :)

İyi çalışmalar dilerim.

• Üyelik 31.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 445
  • Beğeniler 39 / 102
  • Ticaret 6, (%100)
Mailler 15 dakika içerisinde geldi zaten, geldi ama hiçbir şekilde üzerinde ayar yapamıyorum ve aldığım domain ismi görünmüyor. Hayır bir de otomatik ticket sistemleri de bir garip, boşu boşuna kavgaya giriştim. Kısacası 80. gün silinmiş olur diyorsun, yani 80. günü beklersem bir ihtimal alabilirim öyle mi?

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
Dün gece bende whois çektim domain boşta görünüyordu stratodan regledim ,bugün baktım domain başka hesapta görünüyor strato müşteri hizmetlerine az önce mail attım böyle bir saçmalık olamaz ya !

• Üyelik 31.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 445
  • Beğeniler 39 / 102
  • Ticaret 6, (%100)
Strato'da sanırsam genel bir hata var bazı domainlerde sorun çıkarıyor anladığım kadarıyla

• Üyelik 05.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1945
  • Beğeniler 1098 / 1106
  • Ticaret 312, (%100)
Bu konu hakkında sanırım, işlemleri veya Domain Kayıt konusunda biraz bilgisiz kalmış olabilirsiniz. Zira; şuana kadar 450+ Strato üzerinden domain kaydı yapıldı tarafımdan, işini profesyonelce yaparsak bu durumlar yaşanmaz. Strato kayıt sisteminde sorun var. Oradan; Domain boştamı değil mi diye kontrol etmemenizi tavsiye ediyorum. Domainin boşta olup olmadığını öğrenmeniz için İsimtescil üzerinden önce Domaini sorgulatın daha sonra Strato üzerinden kaydedin.

Konu sahibinin diğer sorularına açıklık getireyim;

Domain Strato üzerinde boşta göründüğü için kredi kartınızla veya sanal kartınızla kaydettiniz. Mailler geldi, ama ürün dolu olduğu için domain paneliniz de normal olarak gözükmeyecek. Domain aktif konumda olmadığı için Strato kartınıza geri iade tanımlayacak. O domain düşünce otomatik olarak kaydetmez. Domainin düşmesini bekleyeceksiniz, düştüğü zaman tekrar sipariş vermeniz gerekiyor.

Ticket sistemi size tuhaf gelmiş olabilir. Ticket sistemine Türkçe değil ingilizce veya Almanca yazarsanız daha hızlı yetkililer tarafından cevap alacaksınız.

İyi geceler, iyi forumlar dilerim arkadaşlar.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al