Dün bu konuda bir yazı almıştım. Kısaca bahsedeyim süresi bitmek üzere olan domaini (whois gizliliği dahil) 2 yıl uzattım şükür. Sonra kontrol edeyim dedim bazı whois sorgulama sitelerinde bütün bilgilerim açıkça görünüyor ve süre 2 yıl değil 1 yıl uzatılmış görünüyor. Hemen destek bileti attım. Düzeltme yapıyoruz dediler. Gerçekten sorun varmış demek ki! 24 saat bekleyin dediler.

https://m.wmaraci.com/forum/alan-adi-bilgi-alisverisi/veridyende-whois-olmasina-ragmen-kimligim-acikta-583250.html

Bana mail geldi bu sırada domain sahibi değişti gibi bir şey. Benim bilgilerim yerine Veridyen firmasının bilgileri girilmiş. Eski tecil ettiren şeklinde bir değişim konulu mail.

Şimdi tekrar kontorl ettim whois sorgulamasında whois gizlidir filan yazmıyor (bilmiyorum eskiden öyle yazıyordu galiba.) Şuan tamamen veridyen firmasının ayrıntılı bilgileri yazıyor whois sorgulamada. Whois gizli olup olmadığını nereden anlayabiliriz? Kusura bakmasınlar benim buradan anladığım şey domain sahibinin değişmesi ki mailde de böyle yazıyor. Veridyen domaini kendi üstüne mi almış oluyor? Zaten whois dediğimiz şey bu muydu? 1 yıldır kullanıyorum ki böyle olduğunu hatırlamıyorum.

Bu arada 2 yıl değil hâlâ 1 yıl uzatılmış olarak görünüyor. Ne dersiniz? Ben mi cahilim yoksa veridyende mi sorun var?