Forumda herkes üzerime gelse de doğru olduğuna inandığım şeyi söylerim. Ayrıca benim gibi düşünen bi arkadaş şöyle bir şey yazmış
https://mavidergi.com/xyz-uzantisi/
benim bir görüşüm ve öngörüm var onu yazıyorum. Siz katılmıyorum der geçersiniz
saygısız işlere girmeye ne gerek var?
"Saçmalama, bir ... Bildiğini sanmıyorsun" gibi şeyler yazanlar var, (o mesajlar moderatörlere silinmiş teşekkürler.) Bazıları aklınca laf sokma yarışına falan giriyor.
Bir arkadaşta tutturmuş rapor diye, bahsedilen .xxx sitesinin yetişkin olduğuna dair ya da başka bir domaine ait google bir rapor hazırlamış mı ki xyz ile hazırlasın. Yazılı olmayan kurallar, teamüller vardır diyorum.
.xyz uzantılı bir eticaret sitesinden kaçınız alışveriş yapar ya da .xyz uzantılı bir domaine sahip bir siteye kaçınız reklam verir? .com domain alınca hediye olarak verilen bir domain ne kadar güven veriyor?
Ücretsiz uzantı yerine bi domainim olsun diyen blog işlerine yeni başlayanlar ucuz diye alıyor sonra başka uzantıyı geçiyor yenileme ücreti 13 dolar çünkü. .xyz domaini üst üste 2 yıl kaç site kullanmıştır siz bi rapor sunun görelim. Alanadlari.com sitesi aylar önce bi istatistik paylaştı şu an bulamıyorum. Ama o zamana kadar hiç ticareti olmamış ikinci eli yok yani. Abc.xyz domainini google'un aldığını ben de biliyorum. Ama acaba kaç kişi abc.xyz sitesine giriyor girende googleun olduğu için meraktan bir kez giriyor. .org site mesela fenerbahce.org güzel bir örnek amacına uygun kullanılıyor. Fenerbahce.com da var ama .com .orga yönlendirilmiş. Ama sen gidip fullhdfilmizle.org uzantılı domain alıp amacı dışında kullanıyorsun diye .org un ifade ettiği çağrışıma laf söylemenin mantığı var mı?
Ben kral çıplak diyorum eğilim bu yönde diyorum gerekçelerimi sunuyorum benim görüşümdür belki 5 yıl sonra tartışmaya bile gerek kalmayacak. Katılırsın katılmazsın ama gerekçeni yazar geçersin işi polemiğe döndürmeye tartışma sınırlarını aşmaya gerek yok. Sonuna kadar okuyan herkese teşekkürler.