Merhaba Arkadaşlar,

Aramızdan birçok arkadaş yeni domain uzantılarına yatırım yaptı yada yapmaktan çekindi ancak bu konuda yatırım yapan arkadaşlarımızın şuaralar en çok düşündüğü konu olan "Alım Yaptığım Domainimi Yenilemelimiyim" sorusuna sizlerinde katkısı ile yardımcı olmaya çalışacağım.

Sizlerin ankete vereceği cevaplar, diğer yatırımcılara elbette yön gösterecektir. Bu yüzden konuyu okuyan tüm arkadaşlarımın anketi oylamasını istiyorum.

Blogumu takip eden kişiler için önceden Yeni Uzantılar Hakkında bu makaleyi yazmış ve orada kendi düşüncelerimle birlikte bazı istatistiki değerlendirmeleri paylaşmıştım. Yeni domain uzantıları hakkındaki genel düşüncelerimi makaleye bir göz atarak öğrenebilirsiniz.


Tam anlamıyla durumun istatistiğini çıkarabilmemiz için biraz daha zamana ihtiyacımız olduğunu söylemek isterim ancak aşağıdaki resimde belirtildiği gibi yenilemesi gelen yeni uzantılardan .guru uzantısı için durum hiçte iç açıcı değil. Gün geçtikçe kaydedilmiş domain sayısı azalmakta. Bu sorunda yenilemeden kaynaklı domainlerin boşa düşmesinden kaynaklanmakta.



En çok kaydedilen ilk 10 yeni uzantı içerisinde yenileme tarihleri gelen .berlin ve .guru uzantısının kaydedilmiş domain sayısındaki düşüş bize net rakamı vermemekte çünkü yeni kaydedilen domainlerden düşen domainler çıkarılarak azalma hesaplanmakta bu konuda net değerlendirmeleri önümüzdeki aylarda daha rahat yapabileceğiz.

Kendisine yöneltilen Yeni uzantıların yenilemesiyle ilgili bir soruya değerli Okan Yıldırım şu şekilde yanıtlamakta;



Düşüncelerine bende katılmadan edemeyeceğim çünkü .com uzantılı domainlere yapacağınız yatırımlar alacağınız riski minimum seviyelere çekmeyi sağlıyor ve geri dönüşleri yapılan doğru yatırımlarda diğer uzantılara nazaran daha erken gerçekleşiyor.

Okan Yıldırım'ın en son yayımladığı makaleye bir göz atmanızda fayda var kendisi Daha Hızlı Alan Adı Satmanın Formülünü bir kaç başlıkta değerlendirmiş.

Benim genel düşüncem bir önceki konumda da belirttiğim gibi yeni uzantılara mesafeli davranmaktır. Yapacağınız yatırımlarda alan adının jenerik ve keywords olmasına ayrıca tam aranmasının yüksek olmasına özen gösterin. Yeni uzantılarda bilinirlik ve popülaritede bölgesel olarak değişmekte bunu da kriterlerinize eklerseniz bence daha az hata yaparsınız diye düşünüyorum.

KONU İÇERİSİNDEKİ ANKETE OY VERMEK İSTEYENLER KAYNAK BELİRTİLEN SİTEDEN OYLARINI KULLANABİLİRLER

KAYNAK : BilgeDomain.com / Yeni Domain Uzantılarında Yenileme Yapmalımısınız ?

Ek Olarak: Arkadaşlar yeni uzantıda alan adı kaydetmiş kişilerin anketimizde oy kullanmasını bekliyorum. Lütfen 2 dknızı ayırıp anketi oylarsanız eğer Piyasanın Durumunu daha iyi gözlemleme fırsatı bulacağız hepimiz için.

Desteklerinizi bekliyorum.

Saygılarımla. Kolay gelsin.