En iyi grafik kartlarında gezinmek, kendi oyun bilgisayarınızı oluştururken göz korkutucu olabilir. Geliştirme veya yükseltme bütçenizin büyük bir kısmının harcanacağı yer burasıdır, bu nedenle kesinlikle bir PC oyuncusunun en çok düşüneceği bileşendir. Ancak en iyi GPU'yu seçmek, beklediğiniz kadar kolay değildir.

Şu anda özellikle zor, çünkü Nvidia ve AMD'den yeni kartlar düşmek üzere. RTX 3080 ve RTX 3090 ederken, bu ay nedeniyle RTX 3070 Ekim ayında kullanıma sunulacak. AMD'den RDNA 2 kartlarının 28 Ekim'de de açıklanacağına dair bir duyuru aldık . Bu yeni kartlar gelene kadar şu anda orta ve üst düzey bir kart satın almanızı önermiyoruz. 3.000 Bin Türk Lirası'ın altında harcama yapmak istiyorsanız sorun yok, çünkü daha uygun fiyatlı kartlar 2021'e kadar yenilenmeyecek.

Bununla birlikte, bakmak size bir kuruşa mal olmaz, bu yüzden vitrin alışverişi zevkiniz için şu anda en iyi grafik kartlarının bir listesini hazırladık. Bunlar, 1080p'de dolar başına en iyi performansı sunabilir veya oldukça düşük bir fiyata 4K sunabilir, ancak önce kendinize şu önemli soruyu sormanız gerekir: Yeni bir GPU'ya ne kadar para yatırabilirim?

Denklem oldukça basit: Yeni bir grafik kartına ne kadar çok para harcarsanız, o kadar yüksek oyun performansı elde edersiniz. Ayrıca, GPU'nuzun ücretsiz bir CPU ile eşleştiğinden (darboğaz) emin olmanız gerekir, yoksa darboğazlarla karşılaşırsınız. Zayıf bir işlemci, pahalı GPU'nuzun performansını engelleyecektir ve bunu istemezsiniz. Şu anda, Çoklu kart SLI veya pci 4.0 konusunda endişelenmemelisiniz çünkü bugünlerde çok az oyun çoklu GPU kurulumlarını destekliyor ve performans artışı genellikle ne olursa olsun marjinal.

Çoğumuz, değerli bilgisayar yükseltmelerimiz konusunda biraz pragmatik olmalıyız, bu nedenle yeni bir GPU'nun fiyat / performans oranını tartmak çok önemlidir. Neyse ki size bir kolay ve bir böbreğe mal olmayacak ve hızlarından fazla saniyede daha fazla kare sunacak harika grafik kartları var. İster ultra üzerinde 1440p'yi parçalayacak bir şeyin, isterse sadece standart kalitede bir 1080p grafik kartının peşinde olsanız da, çok sayıda çok değerli GPU da mevcuttur. Herkes için bir şeyler var.

kaynak : https://seffafoda.com/2020nin-en-iyi-grafik-kartlari