Asus’un ileri teknoloji ürünü Republic of Gamers, kripto para madenciliği için özel olarak tasarlanmış yeni Asus B250 Madencilik Uzmanı anakartını tanıttı . Bununla birlikte, ürünün resmi yayın tarihi ve fiyatı henüz açıklanmadı.

Anakartın özellikleri
Yeni anakart modeli rakiplerinin 12, 8 veya 6 yuvasından çok daha büyük toplam 19 PCI-Express genişletme yuvasına sahip. Dijital para madencileri madencilik bulmacalarını çözmek için çok fazla bilgi işlem gücüne ihtiyaç duyduklarından, mümkün olduğunca bilgisayarlarında birçok grafik kartı çalıştırmaları gerekir.

Anakartın 19 genişletme yuvası, madencilik bilgisayarının aynı anda üç güç kaynağı ünitesine bağlanmasını sağlayacak ve birden fazla GPU kullanırken teçhizatı sabitleştirecek olan üç gruba ayrıldı. Anakart ayrıca, canlı görsel istatistikler gibi madencilere hitap edebilecek özelliklere de sahip.

Bilgisayar donanım endüstrisinin kriptokrasi madenciliği üzerine odaklanması
Asus’un yeni anakartı önde gelen donanım üreticileri tarafından dijital para birimi madencilerinin taleplerini karşılayan ürünler geliştirmek istemektedir.

Nvidia ve Advanced Micro Devices (AMD) gibi diğer GPU üreticileri , talep dalgalanması nedeniyle madencilikle ilgili ürünlere de odaklanıyor.

Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang’a göre, şifreleme piyasası donanım endüstrisi için uzun vadeli bir gelir kaynağı olabilir .
Kaynak: http://www.tr-coin.com