-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
American megatrends anakartım var geçen harddiskim yanmıştı yeni aldım çalışıyor fakat bios'tan bir şey yapmıştım eski harddiskim varken ne yaptığımı hatırlamıyorum şimdi açılışta power düğmesine basıyorum f1'e basınız yazıyor basınca açılıyor sıkıntı yok. Ama neden direkt açılmıyor.
Selamunaleyküm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
G** A**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
floppy disk kullanıyormusun ? Biostan floppy disk disable yap hatta Biosda hataları gösterme diye bir menü var kapat düzelir bios error disable yapcan.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Tahminimce Boot ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. First Boot Device'nin HDD seçili olduğundan emin olun fakat arkadaşında söylediği gibi o ekranda yazanı buraya yazar yada ekran alıntısı iletirseniz çok daha sağlıklı yardımcı olabiliriz
www.sanalkarga.com - Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Radio Network Teknik
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Bir ara arkadaşın bilgisayarada olmuştu, araştırdık ve ne hikmetse anakarttaki saati çıkarıp takın geçiyor yazıyordu ve bir deneyelim dedik sorun çözülmüştü :)
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
BIOS'ta Halt On isminde bir seçenek var. BIOS yazılımına göre menü değiştiği için tam yerini belirtemiyorum, ancak çok zor bir yerde değil biraz dolaşırsanız bulursunuz.
Bu seçenek işletim sistemi başlatılmadan önce yapılan POST sırasında bir hata, uyarı, yada sorun tespit ederse kullanıcıyı bilgilendirmek üzere durur. Floppy hatası olabilir, saat hatası olabilir, klavye hatası olabilir. Eğer bu ayarı No Errors seçerseniz sistem hiçbir hatada durmaz, bu da sizin sorununuza çözüm olur.
Ancak problemi görmezden gelmek yerine çözmeye çalışmak en iyisi. Bu yüzden verilen hata mesajını burada paylaşırsanız problemi de çözebiliriz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
36, (%97)
arkadaslar bunun tek sebebi laptop veya masaustulerin icerisinde bulunan bir pil bu pil bittikten sonra o hatayi veriyor o pil zamani ve tarihi tutuyor zaten f1 e basinca zaman ve saat sifirlanir fabrikaya doner laptoplarda neresinde bilmiyorum ancak masaustulerin icerisinde anakartin ucerinde yassi bir pil onun uzerinde kendi kod numarasi olur o pili alip pil alacaginiz bir yere goturup aynisindan alip takabilirsiniz bu pilin cikmasida kolaydir takmasida kendisi mandallidir.
pcse7en
Teknoloji Editörü
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci - Teknoloji Editörü
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
"F1" komutu uyarısı bios ayarları yüklenirken oluşan sorunlardan veya ayarların yüklenememesinden kaynaklanır. Bunun sebebi arkadaşın belirttiği gibi bios pilinin bitmesidir.
www.mehmetaliertunc.com / İSTE Öğrenim Görevlisi
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Grafik,Web,Systems manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Genelde F1 komutu boot ile başladığı zaman görmesini istediğiniz gerek donanımları görememesinden kaynaklanır. Belki floppy disk yada Cd rom u filan yoktur. Onları devre dışı bırakın.
Not: Sadece tahmin yürütüyorum.
Owl
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ustadim biosa gir main menu de keydoard errors var o all errors tur suan onu no error yap sorunun duzelir kolay gelsin