lostyazilim
tr.link

Cd ROM yerine SSD Disk

11 Mesajlar 3.252 Okunma
lstbozum
tr.link

eYuKa eYuKa Hodri Meydan Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Fotoğrafçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 835
  • Beğeniler 16 / 140
  • Ticaret 64, (%100)
Selamlar arkadaşlar ,
Laptoplarda CD-ROM Yerine SSD takılmanın mümkün olduğunu söylediler . Bunu araştırdım bir aparat varmış bu yöntemi kullanan arkadaş var aramızda aydınlatan olursa sevinirim.

Bu arada bilgisayar modelim : MSİ CX61 2QC

REDSOSYAL.COM - Türkiyenin EN UCUZ SMM PANELİ
wmaraci
reklam

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Evet mümkündür takılabiliyor, 30 TL civarında bir ssd kızağı ile yapabilirsiniz, bizim kullandığımız laptop içerisinde sabitlemek için bir vida yeri bulunmuyor bu yüzden hassas kullanmaya çalışıyoruz, sizinkinde var mıdır bilemem, söküp bakabilirsiniz içini ama mümkün yani.

eYuKa eYuKa Hodri Meydan Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Fotoğrafçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 835
  • Beğeniler 16 / 140
  • Ticaret 64, (%100)
cgrclk teşekkür ederim en kısa zamanda inceleyeceğim hocam.
cgrclk

kişi bu mesajı beğendi.

REDSOSYAL.COM - Türkiyenin EN UCUZ SMM PANELİ

erbasaran erbasaran Yazılım Mühendisi Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 309
  • Beğeniler 2 / 77
  • Ticaret 70, (%100)
Ben aynı şekilde kullanıyorum. Ürünü bulmak için "SSD KIZAK DVD TO HDD" aratmanız yeterli olacaktır. Laptopların %99 unda sabitleme vidası bulunmaktadır, büyük ihtimalle sizinkinde de vardır.

Yalnız kullanırken şöyle bir sorunla karşılaşıyorum ama pek büyütülecek birşey değil. Cdrom yerine taktığım harddiski D bölümü olarak kullanıyorum. Bilgisayarımı ilk açınca D orda görünüyor fakat çift tıklayınca sanki harddiske daha yeni elektrik verilmiş gibi ve 2-3 saniyelik bir bekleme yapıp ondan sonra açılıyor. Yani oradaki harddisk beklemede duruyor da bir işlem yapmak isteyince açılıyor ve hafiften çalıştığına dair bir ses çıkarıyor.

imza yok...
wmaraci
wmaraci

MKURT MKURT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Logistics & Transportation
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1793
  • Beğeniler 394 / 439
  • Ticaret 54, (%100)
Merhabalar, bahsedilen yöntemi bende SSD kızak ile kullanmaktayım.

Normal harddisk yuvamda SSD diskim ve DVD yuvasında da normal harddiskim bulunmakta.

Gittigidiyor üzerinden oldukça uygun bir fiyata almıştım erbasaran hocamın bahsettiği gibi bir problemle karşılaşmadım, problemsiz olarak kullanıyorum.

Not: Kızak alırken, boyutuna dikkat ediniz. 2 farklı boyutta ve İDE ve SATA olarak iki farklı grupta satışı yapılmakta.

ilkayy ilkayy ucrmyslnmsmdstgmdeanldm Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 1439
  • Beğeniler 372 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

erbasaran adlı üyeden alıntı

Ben aynı şekilde kullanıyorum. Ürünü bulmak için "SSD KIZAK DVD TO HDD" aratmanız yeterli olacaktır. Laptopların %99 unda sabitleme vidası bulunmaktadır, büyük ihtimalle sizinkinde de vardır.

Yalnız kullanırken şöyle bir sorunla karşılaşıyorum ama pek büyütülecek birşey değil. Cdrom yerine taktığım harddiski D bölümü olarak kullanıyorum. Bilgisayarımı ilk açınca D orda görünüyor fakat çift tıklayınca sanki harddiske daha yeni elektrik verilmiş gibi ve 2-3 saniyelik bir bekleme yapıp ondan sonra açılıyor. Yani oradaki harddisk beklemede duruyor da bir işlem yapmak isteyince açılıyor ve hafiften çalıştığına dair bir ses çıkarıyor.

İlk boot ssd diskte olduğu için beklemede kalıyor olabilir yada IDE formatında bekletiyorsunuzdur, onu AHCI moda alırsanız bios üzerinden sürekli çalışır halde bekleyecektir.

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
SSD takılan Sata bağlantı birimi. Sata 3 olmalı. CD rom kısımları genelde Sata 2 oluyor onda dikkat edin. Bende o şekilde kullandım. Sata 2 yavaş kalıyor.

cagdaskorkmaz.com.tr

Miraz Miraz Future Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 197 / 198
  • Ticaret 18, (%100)

Korkmaz adlı üyeden alıntı

SSD takılan Sata bağlantı birimi. Sata 3 olmalı. CD rom kısımları genelde Sata 2 oluyor onda dikkat edin. Bende o şekilde kullandım. Sata 2 yavaş kalıyor.

Bu yüzden SSD'yi normal HDD yerine HDD'yi ise cdrom bölümüne takmakta fayda var.

Bayro Bayro Opencart e-ticaret PRO Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek e-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 305 / 304
  • Ticaret 27, (%100)
Merhaba arkadaşlar bende SSD disk aldım ( WD Green 120 GB WD120G1G0A ) leptopuma taktirdim bilgisayarcıya ama pc çok yavaşladı. Daha sonra söktük bakalım yenisi ile değiştirdik.
Bana da tavsiye ettiler CD-rom yerine HDD ni taktır diye ama oda sağlıklı olmuyormuş belirli bir süre sonra sorun çıkarıyor dediler. En sağlıklısı bir HDD kutusu aldım taşınabilir olarak kullanacağım.

Timurlenk Timurlenk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İçerik Danışmanı / SEO
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 74 / 38
  • Ticaret 1, (%100)
msata slotu yok muydu ya? msi genelde koyuyor ama :/

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al