-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
SSD Candır Hdd'li bilgisayar çekilecek gibi değil,ben 2 yıl önce almıştım laptopu 1tb hdd vardı ssd 120gb alıp kendim dvd yerine hdd yi aldım ssd yi hdd nin yerine taktım dvd devre dışı 1tb 120gb oldu çünkü alanda gerekli fakat açma tuşunu basar basmaz masaüstünü görmek çok güzel bir his :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
M.
-
-
Ad Soyad
O** Ş**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
SSD al dostum bende 10. senesine giren laptobuma aldım şuan 15 saniyede açılıyor. :)
İçim dışım bir olsaydı, bana bakan seni görürdü.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İşletmeci
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
SSD aldım ve şuan performansından çok memnunum. Yorumlarınız için teşekkür ederim:)
wdrleo
Back-end Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Full-stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhaba,
Eğer SSD için bütçeniz yüksek değilse HDD+SSD yapmanızı öneririm. Ya da direkt HDD 7200 rpm.
Neden?
200 TL'ye sistem hızlandıracağım diye alacağınız SSD gerçekten sisteminize hız konusunda pozitif bir katkı sağlayabilir. Ancak bu ücret civarında olan SSD'lerin ROM'ları genelde kalitesiz ve uzun süreli kullanıma dayanıklı değil. Yani bir sabah uyandığınızda tüm verileriniz gidebilir. Bunun hangi sabah olacağı, sizin kullanım sürenize, bu sürede diskin ne kadar IOPS (Input-Output per Second)'a maruz kaldığına bağlıdır.
Almak istediğiniz diskin üzerinde ortalama kaç IOPS'a kadar dayanıklı olduğu, garanti verildiği yazar. Bu değeri dikkate alarak, düşük fiyatlı düşük ömürlü SSD'lerden uzak durun.
HDD+SSD şeklinde bir kullanım düşünürseniz daha sağlıklı olur. SSD'ye işletim sisteminizi kurun. Önemli programları SSD'ye kurun. Depolamalarınızı, arşivleme, yedekleme dosya barındırma işlemlerinizi ise HDD üzerinde gerçekleştirin. Yani HDD'yi veri depolama, SSD'yi uygulamalar ve işletim sistemi için optimize edin. Böylece SSD kullanım miktarını azaltacak, ömrünü uzatacaksınız. Ayrıca SSD'nin ömrünün bitmesi durumunda verileriniz HDD'de olduğu için güvende olacak.
Hız/performans konusunun çok fazla teknik detayı var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Esnaf
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hatta destekliyorsa m2 sdd tak laptopa sn de 3400 mb okuma 2300 yazma
Codesign
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
#Security Researcher
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Performans ve Hız konusun da tabiki de SSD.