HP markasının ilk Android işletim sistemine sahip olacak SlateBook 14 modeli ile piyasaya süreceği bir notebook üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Hp' nin internet sitesinde yayınladığı videoda Androidli SlateBook 14 modelinin teknik özelliklerinden bilgiler içeriyor. Bu bilgilere göre HP SlateBook 14 dizüstü bilgisayarın 14 inç 1080p çözünürlük desteğine sahip ekranı, 2GB belleği, 16GB dahili hafızası, Beats ses sistemi gibi özellikleri barındıracağı anlaşılıyor.

SlateBook 14 olarak tanıtılan bilgisayarın hemen altında bulunan Android navigasyon tuşları açıkça görülüyor. Ayrıca klavye kısmında windows ile çalışan bilgisayarlarda bulunan esc ve windows simgesini taşıyan tuşların yerine Android yazılımı ile ilgili tuşların yer aldığı görülüyor.

Android yazılıma sahip SlateBook 14 laptopun giriş çıkış portları ise şu şekilde görülüyor; microSD kart yuvası, HDMI portu, 3 adet USB portu ve ses çıkışı. İletişim seçenekleri olarak ise 802.11b/g/n WiFi ve Bluetooth bulunuyor.

Notebook Google Android ve özellikleri ile çalıştığı için Google Play Store a erişim imkanı sağlıyor. Bu da milyonlarca Android uygulamasına erişim anlamına geliyor.

Kaynak: http://www.fiyattr.com/forum/hp-slatebook-14-android-isletim-sistemli-ilk-notebook-t232.0.html