-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
BÖTE
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba arkadaslar. Hp laptopum var. Birkac gündür acikken sarj olmuyor, fakat kapatinca bataryayi dolduruyor. Acikken sarj kablosunu taktigimda sarj ediyormus gibi isik yaniyor ama, ekranda sarj etmiyor görünüyor ve etmiyor da.
Kapatip bataryayi doldurup öyle kullaniyorum. Bu neden olabilir acaba ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Benimde senin gibi benzeri sorunum vardı. Batarya ile ilgili bataryayı değiştirdin mi sorun çözülecektir diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Batarya devresinde veya anakartın çalışır durumda iken bi devresi kısa devre olabilir. Garanti devam ediyor ise daha büyük sıkıntı olmadan garantiye yollamak en doğrusu devam etmiyor ise teknik servise gösterin. Adaptör değiştirdiyseniz düşük akım vermesinden dolayı da etmeye bilir pc belirli bir akım çekerken batarya şarj için yeterli akımı çekemeye bilir. Bios ayarlarını sıfırlamanda fayda var yanlışlık bi ayarını kapatmış olabilirsin uyku modunda veya ekran parlaklığını azalttığında şarj ediyor ise adaptörünü değiştir .
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
BÖTE
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Cevaplariniz icin tesekkürler. Söyle ki, gecen gün sorun varken belki yazilimsaldir diye format attim, driverlari kurdum. Ardindan sarj almaya basladi. Aksam tekrar eski haline döndü ve acikken sarj almiyor. Adaptörü farkli laptopta denedim, calisiyor. Önce bende adaptörden kaynaklidir diye düsündüm fakat gecen gün düzelmesi kafami karistirdi. Olmadi yarin bir tamirciye götürecegim ( Gecen gün götürdügümde adam hic bakmadan sorun adaptörde degil, 45 euro ya yaparim dedi ) o öyle söyleyince bende düsündüm ki bir laptopu 45 euro ya yapacaksa, büyük ihtimalle basit birseydir. Bakalim biraz daha kucalarim, olmassa yarin götürür yaptiririm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
şimdi hocam amper olayı şöyle anlatıyım. adaptör 3.42 amper diyelim sizin pc çalışmaz halde bataryayı şarj etmek için 2 amper çekiyor diyelim çalışır durumda 4 ampere çıktığında şarj etmeme durumu var. başka bilgisayar 3.4 amper ile şarj ve çalışır durumda çekiyorsa adaptör sorun cıkarmaz.
formattan sonra düzeldiyse 3.part uygulamalarda olabilir
Launch Battery Check from HP Support Assistant
diye hp bilgisayara özel bi asistan var kurulum yapıp Battery and Performance durumuna bakabilirsiniz. eğer sorunu bulmazsınız pm atın yardımcı olayım.