Microsoft’un tablet piyasasına atılımı, Surface ile gerçekleşmişti hatırlarsanız. Bu cihaz sıradan bir kapak yerine, “klavyeli bir kapak” içererek rakiplerine bir fark atmıştı ve Windows işletim sistemiyle de iyi bir performans sergiliyordu. Tabii ki bunun üzerinden zaman geçti, teknoloji gelişti ve Microsoft, yeni bir Surface ile piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. 22 Ekim’de 21 ülkede satışa çıkacak olan alet, önceki Surface’a göre %25 oranında daha hızlı. i5 işlemci kullanıyor Surface Pro 2 ve hızlanmasına rağmen, pil ömründen de kaybetmiyor. Aksine aletin pil ömrü %75 oranında arttırılmış durumda, 64,128, 256 ve 512 GB modelleriyle satışa sunulacak olan cihazın 512 GB’lık modeli ocağınıza incir ağacı dikecek derecede pahalı. 64 GB kapasite de pek az. Tercih edecekseniz 128 veya 256 GB iyi gider gibi geliyor. MicroSD Flash belleklerine, de destek veriyor cihaz neyse ki ve bu portun yanında, USB 3.0 desteğini getiriyor. Yan yana birden fazla pencere açabilmek de Surface 2’nin özellikleri arasında.

Bir değişiklik de kapakta yapılmış. Eskiden 22 derecelik bir açı sağlayarak dikebildiğimiz Surface, yeni versiyonunda bunun üzerine 55 derecelik, daha dik bir açıya da destek verecek. Klavye ve mouse desteği sunan bir dock da satın alabileceğiniz Surface Pro 2’nin yanında, Surface 2 de hazır. Pro 2’ye göre daha az güce sahip olan Surface 2, NVIDlA’nın Shield’ında kullandığı Tegra 4 işlemciye ev sahipliği yapacak ve bu anlamda da Surface 2 bir tablete daha yakın olacak. (Pro 2 bilgisayar sayılır artık.)

Windows 8.1 işletim sistemine sahip olacak olan her iki Surface versiyonu, Microsoft’la arası iyi olan ve bir tabletten fazlasını arayanlar için iyi bir seçim olacağa benziyor. Güçlü bir sisteme sahip olmasıyla oyunlarda da iyi bir performans sergileyeceğini de belirtelim…

Kaynak; Tablet + Dizüstü Bilgisayarda ikinci perde