Troublet
AllahümmeSalliÂlâMuhammed
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci-Çalışan
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
selam arkadaşlar yaklaşık 3 4 aydır
her zaman kullandığım masaüstü bilgisayarım
günlük en fazla tahmini 6,6buçuk saat açık kalsın
kendi kendine bir anda kapanıyor sanki reset tuşuna basmışım gibi
reset atıyor ama sonra da açılmıyor sürekli bu reset durumu kendini tekrarlıyor hiç durmuyor sürekli reset atıyor.
ramları çıkarıyorum 1dk bekleyip tekrar takıyorum. yerlerini değiştiriyorum durum hiç değişmiyor.
bende bilgisayar böyle kapanınca bida açamıyorum dogal olarak bırakıyorum 1 saat kadar sonra geliyorum örneğin. açılıyor. ama oda en fazla yine 1 saat kadar açık kalıyor sonra gene kapanıyor
sanki bilgisayarda benzin varda bilgisayar kapalıyken doluyor. ben bilgisayarı açınca benzin yavaş yavaş azalıp bitiyor.
aylar önce işlemcinin alındaki termal macunu temizleyip yenisini sürmüştüm
işlemcinin ısınma problemi yok ama kesinlikle kontrol ediyorum.
ama bu durum neden kaynaklı bir türlü anlayamadım . biraz uzun tuttum kusura bakmayın dostlar teşekkürler .
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
tahminimce güç kaynağıyla alakalı güç kaynağı kaç watt? ve bilgisayar kaç yaşında?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Anakart üzerindeki soğutucuyu kontrol edin. Bizde onun çıkması sorun yaratmıştı daha önce.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** S**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Hocam öncelikle güç kaynağı üzerinde durun ama anakart üzerinde kondansatörleri de kontrol edin patlamış olabilirler
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 /
-
Meslek
Serbest Meslek
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Psu (güç kaynağı) ile alakası olduğunu sanmıyorum
Eğer psuda sorun olsa sistemi besleyemezdi ve pc hiç açılmazdı , tahminimce cpu yani işlemci aşırı ısınıyor ve kendini koruma moduna alıyor
Dediğin gibi 6 saat çalıştır kapanmadan cpu sıcaklığını kontrol et.Cpuda sorun yoksa diğer bileşenleri kontrol edersin
KartPazar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ön Ödemeli Kart Satışı
-
-
Ad Soyad
B** U**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Power Supply'i değiştirme imkanınız var ise yani arkadaşınızdan vs. alabilirseniz sorunun güç kaynağından olduğunu bu şekilde anlayabiliriz. Böylesine reset durumları genelde işlemci ısınmasından kaynaklanmaktadır. İşlemci fanı çalışıyor mu? İşlemci arasındaki sıvı tükenmiş olabilir termal macun sürebilirsiniz.