Apple tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve hemen satışa sunulan 2018 Macbook Pro, iFixit ekibinin konuğu oldu. Cihazlara tamir edilebilirlik puanı belirleyen ekip tarafından, 13 inç Macbook Pro 2018 parçalarına ayrıldı!

Tasarımsal anlamda, 2016 Macbook Pro modellerine kıyasla herhangi bir fark bulunmuyor. Ancak, donanımsal tarafta yapılan iyileştirmeler ve özellikle artan pil kapasitesi nedeniyle cihazın iç kısmında bazı küçük değişiklikler yapıldı.

13 inç Macbook Pro 2018 parçalarına ayrıldı!
13 inçlik Macbook Pro 2017’de yer alan 49.2 watt-saatlik pilin yerini, 2018 serisinde 58 watt-saatlik daha yüksek kapasiteli bir pil aldı. Bu yüzden artan pil kapasitesi nedeniyle cihazın hoparlörlerinin tasarımında değişikliğe gidildi.

Pil kapasitesi artmasına rağmen, yeni Macbook Pro modellerinin ağırlığında artış olmadı. Kullanıcılara daha da ilginç geleni, sunulan pil ömrü değişmedi. Bunun nedeni ise daha güçlü işlemciler için daha güçlü pil kullanılarak denge sağlandı.

Klavyenin sessizleşmesi ve toza dayanıklı olması için değişiklikler yapılırken, yeni Macbook Pro yapısal anlamda önceki ile aynı. Bu nedenle iFixit, 2018 Macbook Pro’nun tamir edilebilirlik puanı yine 10 üzerinden 1 olarak açıkladı.

Dışarıdan müdahale yapılmasını istemeyen Apple, tamiri oldukça zorlaştırıyor.

Kaynak ; SDN