Drupal sistemi Türkiye'deki webmaster forumlarda az yer bulan bir sistem olması ve kullanıcı sayısı az olmasına rağmen yine de yeni versiyon olan drupal 8 üzerine birkaç bilgi vermek istedim.Bu bilgiler kendi sayfam ve wmaracına özeldir.

Drupal 8 önceki sürümlere göre html5, responsive ve css3 gibi özellikleri standart temasında gelmiştir.Bununla daha çok günümüz görsel özelliklerine uygun site yapabilecek tabanı oluşturmuş diyebiliriz.

Drupal 8 ile her türlü siteyi yapabildiğimiz içerik türü eklentisi cck ve bunları istediğimiz gibi gösterdiğimiz views eklentisi daha gelişmiş halde gelmektedir.Bu sayede istediğimiz türde blog, makale, ilan, forum ve bu türlere istediğimiz alanı eklemek üzerine genişletilmiş halde gelmiştir.

Drupal 8 henüz kararlı sürüm tam çıkmadığını ve rc1 sürümünün yakın zamanda yayınlanmasından dolayı henüz birçok eklenti ve tema uyumlu değildir ama çekirdek sürümü ile yine de emlak, ilan, forum, haber sitesi gibi birçok siteyi yapabilirsiniz.

Drupal 8 yeni duyurulmasına karşın birkaç web sitesi drupala geçmiş ve bunları aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

drupal8multilingual.org/showcase

Bunun haricinde ülkemizde drupal kullanan sitelerden birkaç tane örnek vermek istedim bunlardan ilk aklıma gelenler şunlardır;

- Koç üniversitesi
- TÜBİTAK
- Milli Piyango
- Peogeot İkinci El
- ODTÜ
- Sodexo
- Bidolubaskı