Drupal tabanlı sitelerde adsense veya herhangi bir reklam yayınlamak için bize sunulan bir kaç farklı yol var. Bunlardan ilki ve en basit olanı bloklar aracılığı ile yapılandır. Ancak bloklar kullandığınız temaya göre bazen yetersiz kalabilir. Bu durumda diğer bir seçenek olarak bu iş için sunulan eklentilerden yararlanabiliriz.
Bloklar aracılığı ile reklam eklemek


(Büyült)
Yapı > Bloklar > Blok ekle adımlarını izleyerek yeni bir blok oluşturuyoruz.


(Büyült)
En son olarak Bloku kaydet diyerek işlemleri tamamlıyoruz. Daha sonra Yapı > Bloklar adımlarını izleyerek oluşturduğumuz bloku temamızın uygun bir yerine yerleştiriyoruz.

Eklentiler

Bazen bu bloklar bize yeterli gelmez. Çünkü Drupal temalarının bir çoğunda blok alanı çok kısıtlıdır. Örneğin Default tema olarak Garland temasında 3 tane blok alanı vardır. Bu durumda yapmamız gereken şey eklentilerden yararlanmak olacaktır.
Eğer içeriklerimizin içinde reklam göstermek istiyorsak Adsense Inhector eklentisini kullanabiliriz. Diğer bir eklenti Adsense ise bize üç tane farklı yerlerde blok alanı sunuyor. Bu sayede yönetici panelinden kodlarımızı ekleyerek reklamlarımızı gösterebiliriz.

Zaman içinde bu eklentilerinde nasıl kullanılacağını, ayarlarını, örnek uygulamalarını ders olarak işleyeceğim.

Kaynak: Şahin Ersöz - Drupal İle Adsense Ayarları