Analistlere göre kripto para piyasasında hafta sonu süren hareketli yolculuk, büyük ölçüde iki yılın en yüksek seviyesine çıkmak için iki haftadan az bir sürede %70 oranında tırmanan Ethereum (ETH) tarafından yönlendirildi. Peki ETH 2.0 testnet lansmanı sonrasında da bu yükseliş devam edecek mi?

Ethereum fiyatı pazar günü 410 dolarla iki yıllık zirveye ulaştı. Ethereum üç aydır 230 dolar civarında bulunan bir kanalda oturuyordu, ancak Temmuz ayının sonunda, iki haftadan daha kısa bir sürede %70 artış gösterdi.

ETH Lansmana Hazır
Ethereum’un momentumu, hiç şüphe yok ki, ETH 2.0 için son testnet olan Beacon Chain lansmanına kısa bir zaman kalmasıyla sağlandı. Ethereum protokolü geliştiricisi Terence Tsao’ya göre, oluşum durumu 20.000’den fazla doğrulayıcı ile elde edildi ve zamanı ise bugün TSİ ile 16.00’a ayarlandı.

Medalla test ağı ilk olarak Temmuz ayı ortasında duyuruldu. Birkaç gün sonra ETH fiyatları, 400 dolara kadar yükseldi.

Ethereum araştırmacısı Ben Edgington geçtiğimiz günlerde Beacon Chain genesis süreciyle ilgili bir güncelleme yayınladı. Genesis’i elde etmek için, 32 ETH’si olan toplamda 16.384 doğrulayıcı olmalıydı. 20.000’den fazla kişi ile bu kriter de karşılandı. Bu sayede de bugün için Medalla lansmanına yeşil ışık yanmış oldu. Araştırmacı şunları söyledi:

“Medalla test ağı yayınlanacak ve muhtemelen bu yıl gerçek olaya geçmeden önceki tek provamız olacak.”

Ethereum Fiyat Hareketi
Popüler analist Crypto Michael, ETH hakkında açıklamalarda bulundu. Michael, şunları söyledi:

“395-400 dolarlık bariyere ulaştık. 388-390 dolar seviyesini kaybedersek tekrar 350-360 dolara düşeceğimizi düşünüyorum. Tam tersi durumunda 395 doların da üzerine çıkmaya devam ederiz.”

BitMEX’in CEO’su ve kurucu ortağı Arthur Hayes, Ethereum için bir sonraki hedefin 2018 yazından bu yana görülmeyen bir seviye olan 500 dolar olduğunu tahmin etti.

ETH, yazının yazıldığı sırada CoinMarketCap verilerine göre 393 dolardan işlem görüyordu. Peki sizce bugünkü lansmandan sonra ETH’de fiyat yükselişi devam edecek mi?

Kaynak: Altcoin Haberleri