Yetenekli çağdaş sanatçılarla tanışmak için beşincisi gerçekleşen Mamut Art Project bugün sanatseverlere kapılarını açıyor. Akkök Holding sponsorluğunda bu yıl 5’ncisi düzenlenen etkinlik, 26-30 Nisan tarihleri arasında Küçük Çiftlik Park‘ta gerçekleştirilecek.

Mamut Art Project Hakkında

Ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art Project, farklı alanlarda uzman isimlerden oluşan ve her yıl değişen jüri üyeleri tarafından başvurular arasından seçilen sanatçılara, kendi idareleri ile yürütebilecekleri, disiplinlerarası bir paylaşım ve sergileme imkanı sağlıyor. Mamut’un temelini oluşturan samimiyet, sanatçı ve sanatseverle birlikte Mamut Art Project’in de ruhunu besleyen en önemli değer oldu.



Bu yıl Mamut Art Project’de Neler Var?

İkonz

Bu sene İstanbul bazlı bir sanatçı kolektifi olan KRÜW davet edildi. 2015 yılında kurulmuş olan kolektif bugün grafitti sanatçılarından illüstratörlere, animasyon sanatçılarından, heykeltraşlara, her biri kendi alanının profesyoneli olan 21 kişiden oluşuyor. Bugüne kadar kendi organize ettikleri dört sergi düzenlemiş olan kolektifin amacı insanlara sanatın aslında sokaktan çıktığını hatırlatıp, ulaşılabilir olduğunu anlatmak. KRÜW‘un bu yıl popüler sanat tarihinde yer edinmiş kişi ve eserleri kendi tarzlarında yorumladıkları edisyonlu serigrafi baskıları sergileyip satışa sunacakları serginin ismi İkonz.



Mamut Performansları

Geçen sene Space Debris ve Performistanbul iş birliği ile “Performansı Farkettiniz mi?” teması altında başlatılan Mamut Art Project Performans Programı, bu sene kendine ait bir alan ile Mamut Performansları adı altında Seyhan Musaoğlu ve Simge Burhanoğlu‘nun küratörlüğünde devam ediyor. Bu seneki performans programında “Nasılsın?” başlığı ile, basit ve günlük olarak kullandığımız bu sıradan sorunun altındakileri performans sanatıyla inceleyecek. Projeye yapılan başvurulardan seçilmiş olan sanatçılar ile oluşacak programda; hissedip hissettirmek, yaşayıp yaşatmak ve sonunda beraberce dönüşmek için herkes davetli.

Kaynak: medyabiz.net