Sosyal Medya Gün geçtikçe artık serum gibi bizi bağımlı hale getirdi bundan dolayı özellikle türkiyede 51 milyon facebook kullanıcısı var.Yani türkiye nüfusunun %62 'si facebook kullanıyor.

Facebook bu kadar popüler olunca facebook **************lığı adlı bir meslek haline geldi her gün binlerce kişi facebooktan dolandırılıyor işte bu yazımda facebook hesabınızı nasıl güvene alabilirsiniz bunlardan bahsedeceğim.

Hesabınızı güvende tutmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:


  • Şifrenizi koruyun. Facebook şifrenizi internette başka yerde kullanmayın ve asla başkalarıyla paylaşmayın. Kolay tahmin edilebilecek bir şifre kullanmayın. Adınızı veya yaygın kelimeleri kullanmayın.

  • Giriş bilgilerinizi asla paylaşmayın. Sahtekarlar Facebook'a benzeyen sahte internet siteleri oluşturarak e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yapmanızı isteyebilir. Giriş bilgilerinizi girmeden önce internet URL'sini mutlaka kontrol edin. Şüphe duyduğunuzda , Facebook'a gitmek için tarayıcınıza www.facebook.com yazın. Ayrıca, hesabınızla ilgili hassas bilgiler içerebileceğinden Facebook'tan gelen e-postaları başka kişilere yönlendirmeyin.

  • Başkalarıyla paylaştığınız bir bilgisayarı kullandıktan sonra Facebook'tan çıkış yapın.

  • Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmeyin . Sahtekarlar insanlarla arkadaş olmak için sahte hesaplar oluşturabilir . Bir sahtekarın arkadaşlık isteğini kabul ettiğinizde , zaman tünelinizde spam paylaşmasına, sizi gönderilerde etiketlemesine ve kötü niyetli mesajlar göndermesine izin vermiş olma ihtimaliniz vardır.

  • Kötü amaçlı yazılımlara karşı dikkatli olun. Bir bilgisayara veya cihaza kötü amaçlı yazılımlar bulaştığında karşılaşacağınız belirtileri öğrenin ve kötü amaçları yazılımları kaldırma hakkında bilgi alın. İnternet tarayıcınızı güncel tutun ve şüpheli uygulamaları ya da tarayıcı eklentilerini kaldırın .

  • Arkadaşlarınızdan veya tanıdığınız bir şirketten gönderilmiş gibi görünse bile, asla şüpheli bağlantılara tıklamayın. Buna Facebook'taki (örneğin gönderilerdeki) veya e-postalardaki bağlantılar dahildir. Facebook'un sizden asla e-posta aracılığıyla şifrenizi vermenizi istemeyeceğini aklınızda bulundurun . Facebook'ta şüpheli bir bağlantı görürseniz, şikayet edin.

  • İlave güvenlik özelliklerini kullanın.Örneğin, tanınmayan girişler hakkında uyarılar alabilir, iki faktörlü kimlik doğrulamasını açabilir veya arkadaşlarınızı güvenilir kişiler olarak seçebilirsiniz. Facebook'a bir bilgisayardan giriş yaptıysanız , güvenlik ayarlarınızı gözden geçirmek için Güvenlik Kontrolü'nü kullanabilirsiniz.



Kaynak : https://www.ugurors.net/facebook-kullanicilarina-onemli-uyari-hesabinizi-guvene-alin/