Facebook reklam konusunda yenileme yapıyor. Artık kullanıcıların Facebook profillerinde gördükleri reklamlar, isteğe bağlı olarak daha sonra da görüntülenebilecek.



Reklam konusunda birkaç senedir çeşitli uygulamalar deneyen Facebook, arama motorları ve tarayıcınızda aradığınız ürünleri sosyal medya profilinizde size öneriyordu. Arama tercihlerinizin değişmenize göre profilinizde çıkan reklamlar da değiştiği için önceki reklamı görme şansınız düşüyordu. Yeni gelen özellik ile artık bunun önüne geçiliecek. Henüz sadece ABD’de kullanıma sunulan bu özelliğin yakında diğer ülkelerde de uygulanacağı belirtiliyor.

PEKİ BU ÖZELLİK NASIL KULLANILIYOR?

Bir bakıma reklam kazançlarını da düşünen Facebook, bir yandan da kullanıcıların kayıplarını önlemeye çalışıyor. Özelliğin kullanımına gelince de, profilinizin ‘Uygulamalar’ sekmesinde yer alan ‘Son Reklam Tavsiyesi’ başlığı altında önümüze çıkıyor. Buraya tıkladığımız zaman, en son önerilen ve kaydedilen reklamları rahatlıkla görebiliyoruz. Teknoloji uzmanları tarafından son derece kullanışlı bir özellik olduğu belirtilen güncelleme ile bir gün denk geldiğimiz ve daha sonra bulamadığımız reklamların artık elimizin altında olacağı ifade ediliyor.

EkonomiHaber