Mrb arkadaşlar facebookta reklam verme ile alakalı bir çok yönlendirmeler var. Fakat reklam verirken dikkat etmeniz gereken bir kaç şey var. İlk önce bu başlığı açmamın nedeni facebooka direk reklam vermemenizi tavsiye ediyorum. Yani örnek sponsorlu paylaşımlar olarak gösterir fakat tıklama gelmez.
Şahsen kendim yaptığım reklamlardan sıfır verim aldığımı söylemek zorundayım. Eğer sosyal medyaya reklam verecekseniz otoriter bir sayfada reklam vermenizi tavsiye ederim.
İkincisi ile eğer direk facebookun kendisinden verecekseniz vazgeçip adwordstan reklam verin daha karlı çıkacağınıza emin olabilirsiniz.
Bunları araştırma yaparak veya bir yerden özel olarak yazmıyom kendi deneyimlerimden yola çıkarak yazıyorum. İsterseniz sizde deneyebilirsiniz. Örnek adwordsta harcadığım 25 tl de en azından 100 tıklama gelmişken. Ayrıca o verdiğim reklamın googlede 70. Sıradan 25 e kadar inmesine neden olurken. Facebookun ana sisteminden ödediğim 50 tlde en fazla tıklanma 30 oldu ayrıca gelenlerin çoğuda anında çıktığıniçşn herhangi bir etki etmemişti. Bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim :) Sizde deneyimlerinizi cevap olarak yazarsanız sevinirim. Belki reklam verdiğimde ben hata yapmışta olabilirim.