İnternet kullanımının oldukça yaygınlaştığı günümüz dünyasında artık birçok işimizi internet üzerinden halletmekle kalmıyor, internet üzerinden sosyal hayatımızı şekillendiriyor, internet üzerinden arkadaşlıklar kuruyor ve eğlencelerimizi de internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. İnternetin günlük yaşantımızdaki yerinin bu kadar artması sonucu internet üzerinden yayınlanan metinler videolar da oldukça yaygın hale geldi. İnsanlar artık kendi çektikleri videoları, zengin metin içeriklerini internete yükleyebilmekte hatta bunları başkalarıyla paylaşabilmektedir.


Evet, teknolojinin bu baş döndüren gelişiminin bir ürünü olan internet her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Çünkü artık dünya üzerinde neredeyse internet kullanmayan insan kalmadı. Kimi insanlar interneti iş için kullanırken kimi insanlar da eğlenmek için interneti kullanıyor.

Aslında bakılırsa günümüzde internet eğlenmek için kullananların sayısı daha da fazla. Tabi ki interneti eğlenmek için kullanan insanların en çok kullandığı özellik web siteleri tarafından sunulan zengin içerik ve metin uygulamaları içeren uygulamalar ile videolar. İnsanlar artık web siteleri tarafından sunulan zengin içerikli metin ve video uygulamalarını kullanarak internet bir eğlence alanı haline dönüştürmekteler.






İnternetin bu yaygın kullanımı sonucu web siteleri de kullanıcılarına fotoğraf görüntüleme, video izleme gibi zengin içerikler sunmaktadır. Internet sitelerinin sunduğu bu zengin web içeriklerini görüntüleyebilmek ve videoları izleyebilmek için kullanılması gereken program flash programıdır. Flash programı, kullanıcılara web siteleri tarafından sunulan zengin içerikli metin ve video uygulamalarını kullanabilme imkanı sağlıyor. Bilgisayarında flash programı yüklü olan kullanıcılar belirtilen tüm bu özellikleri kullanabilmekteler.

Bilgisayarında flash programı yüklü olmayan internet kullanıcıları ise web siteleri tarafından sunulan zengin içeriklere ulaşamadığı için Flash programı tüm internet kullanıcıları için hayati öneme sahip bir program haline gelmiştir. Günümüzde flash destekli sitelerin sayısının inanılmaz seviyelere ulaştığını düşündüğümüzde flash programının ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.

İşte web siteleri tarafından sunulan bu zengin içerikli metin ve video uygulamalarını çalıştırabilmemiz için bize gereken flash programı Adobe Flash Player isimli programdır. Bu program bize web siteleri tarafından resim görüntüleme, video izleme gibi zengin web içeriklerine erişilebilme, onları kullanabilme imkanı vermektedir. İnternette bazı uygulamaları çalıştırabilmeniz için mutlaka sahip olmanız gereken bir program olan Adobe Flash Player sayesinde internet hedeflediğiniz şekilde eğlence amaçlı olarak kullanabilirsiniz.

Tüm bu özelliklere sahip olan Adobe Flash player genellikle satın aldığınız bilgisayarlarda yüklü olarak gelmektedir. Ancak bilgisayarınızda bu flash programı yüklü değilse ve siz internet üzerinden zengin metin ve görüntü içeriklerine ulaşabilmek, video izleyebilmek istiyorsanız bu programı bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir. Adobe Flash player uygulaması adobe' un kendi sitesinden ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Bu programı bilgisayarınıza indirdikten sonra size tarif edilen şekilde kurulumu yapmanız gerekiyor. Programın kurulumunu yaptıktan sonar ise başka bir şey yapmanıza gerek yok. Artık tek yapmanız gereken arkanıza yaslanıp web siteleri tarafından sunulan zengin metin içerikleri ve video uygulamalarını kullanmak. Çünkü siz internette gezinirken Adobe Flash Player arka planda çalışacak ve sizin kullanımınıza hazır hale gelecektir. Bu nedenle Adobe Flash Player kolay kurulumu, kurulum sonrası başka bir işlem gerektirmemesi ve bu sayede kolay kullanım imkanı vermesi nedeniyle kullanıcıların gayet memnun olduğu bir flash programıdır.

Adobe Flash Player’ı kurduktan sonar başka hiçbir işlem yapmanıza gerek olmadan programı kullanabilirsiniz ancak programın güncel olabilmesi için ilerleyen dönemlerde yapılacak güncellemeleri takip etmeli ve bu güncellemeleri de indirmeniz gerekmektedir. Bu sayede Adobe Flash player uygulamasını sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kaynak: http://webtasarimevreni.com/flash-programi/