Canon'un Yeni Çıkardığı EF 85mm f / 1.4L IS USM Model Lensi Kamuoyuna Duyuruldu.
Canon EF 85mm f / 1.4L IS USM Model Lensi resmi olarak piyasaya sürülmüş durumda. Bu yeni model lens birçok özelliği yönünden fotoğrafçılık konusunda pek çok avantaj sağlamakta. Bu yeni model lens görüntü sabitleyebilme özelliğine sahip ve gerek kayıt süresi gerekse de gözden geçirme süresi yönünden en iyi hale getirilmiş durumda. Bunların yanı sıra en geniş diyafram açıklığını da en iyi şekilde sağlayabilmekte olan bu lens bu gibi özellikleri ile pek çok yönden mükemmel bir porte merceği olduğunu kanıtlıyor.
Canon EF 85mm f / 1.4L IS USM Objektif; 85 mm odak uzaklığı sayesinde ideal bir porte perspektifi oluşturmayı sağlıyor.Çünkü bu özelliği ile görüntü özelliklerinde hiçbir bozulma olmadan izleyiciyi çerçeveye çekebiliyor. Ayrıca ultra geniş diyafram özelliği ile de düşük ışıkta herhangi bir nesnenin düşük ışıkta durma hareketine de imkan sağlayabiliyor ve yine bu özelliği sayesinde rahatsız edici bir arka plan olması durumunda çekimi yapılan nesneyi arka planı bulanıklaştırarak rahatsız edici arka plandan soyutlayabiliyor, yani çok güçlü bir arka plan bulanıklığı sağlayarak daha kaliteli bir çekim imkanı yaratıyor.
Bu yeni objektifin en önemli özelliği olarak ; aşırı derecedeki düşük ışık koşullarında dahi keskin ve etkileyici bir görüntü kalitesi elde edilebilmesini sağlamasıdır diyebiliriz. Objektifin sonunda yer alan kırmızı halka, lensin premium L serisi olduğunu göstermektedir. Bu sayede yeni çıkan ve birbirinden önemli pek çok özelliğe sahip olan bu yeni lens modeli, tüm kullanıcılarına profesyonel anlamda yapı kalitesini garanti etmektedir.

Canon EF 85mm f / 1.4L IS USM Lens, çeşitli özelliklerinden dolayı pek çok amaç için kullanılabilir. Fakat bu amaçlardan en ideali olarak bu lensin portre çekimi amacıyla özel olarak tasarlandığını da söyleyebiliriz. Bu anlamda Canon EF 85mm f / 1.4L IS USM Lens için şu an piyasada bulunan en iyi porte merceklerinden birisidir diyebiliriz. 85 mm kısa telefoto uzaklığı, görüntü sabitleme özelliği ile birleştirilmiş ultra geniş diyafram gibi özellikleri sayesinde bu lens portre çekimleri için ideal bir lens olmakta ve yine bu özellikler sayesinde aşırı düşük ışık koşullarında bile portrelerin görüntü kalitesinden ödün vermez.

Hızlı Halka USM AF uygulaması sayesinde, yönlendirilmiş olan hızlı odak alanlarının, sığ düzlemlerin, sığ derinliğin veyahut da rahatsız edici bulunan arka planları bulanıklaştırarak çekimi yapılan nesnenin ön plana çıkmasını sağlar. L-serisi üyeliğini belirten kırmızı halka da, lensin kullanıcılarına yıldızlı görüntü kalitesi elde edilebileceğine dair bir garanti niteliğindedir.
Canon EF 85mm f / 1.4L IS USM Lensin son bir özellğine değinecek olursak; 85 mm'lik lens içerisinde aşırı geniş diyafram ve de görüntü sabitleme özelliklerinin bir arada bulunduğunu ve ikisi arasında bir seçim yapmak zorunluluğunun da artık bu lens sayesinde bulunmadığını söyleyebiliriz. Canon EF 85mm f / 1.4L IS USM Lensi, bu alanda bu özellikleri heyecanla ve sabırsızlıkla bekleyen bir kitleye ulaşmış durumda. Bu noktada önceden sipariş vererek bu alanda yüksek derecede umutlar vaad eden Canon EF 85mm f / 1.4L IS USM Lensin, en erken şekilde satın alınımını garanti edebilirsiniz.


fotomumin