Düğün fotoğrafı çekimi, çiftlerin en önemli günü olan düğünlerinin ölümsüzleştirildiği andır. Tüm karelerin özel ve güzel olabilmesi için tüm olumsuzlukların tam tersine çevrilmesi için önlemler alınmalı ve hazırlıklı davranılmalıdır. Fotoğrafçı bunu düşünerek ekipmanlarını yanına alır. aynı zamanda gelin ve damadın da bazı hazırlıklar yapması gerekmektedir.

Gelin ve damat için hazırlık hep göz ardı edilen bir konu olmuştur. Ancak kusursuz ve sorunsuz bir çekim için aslında önemsenmesi gerekir. Gelinlik ve damatlığın çekimden sonra kullanılmaya devam edileceği düşünülür ise, özellikle gelin için özenli davranılması gerekir. Dış çekim yapılan yerlerde temizlik konusu kontrol edilemez bir durumdur. Bu nedenle gerek oturarak, gerek ayakta çekimlerde birçok aksaklıklar özellikle giyimde lekelenmeler meydana gelebilir. Gelinin oturması için yanınızda küçük bir minder bulundurmanız faydalı olacaktır. Aynı şekilde damat içinde bir minder gerekebilir. Bunun yanı sıra gelinin makyajını ve saçını görebilmesi için küçük bir ayna ve makyaj malzemeleri de gerekenler arasındadır. Bunların yanı sıra yeni trend olan küçük pankartlar, gözlükler veya daha farklı tasarımlar ile çekime renk katabilirsiniz. Güneşli bir günde havanın bozmayacağını düşünebilirsiniz, ancak kesin olmayan bir durumda hazırlıklı olmak faydalı olacaktır. Gelinlere özel olan şemsiyeler hem ıslanmanızı engelleyecek, hem de romantik bir hava katacaktır. Ne kadar kötü bir durum diye düşünülse de açık bir hava da yaz yağmuru fotoğraf karelerinde oldukça hoş duracaktır. Bunların yanı sıra yedek ayakkabı dış çekimlerde gerekli olan malzemelerden biridir. Gelinin kısa veya uzun kalması için farklı çekimler yapılmaktadır.

Profesyonel bir fotoğrafçı bu konuda çifti uyarır ve gerekenler hakkında bilgiler verir. Fotoğrafçınızdan böyle bir yardım almıyor iseniz, siz mutlaka temkinli davranın. Günün devamında gelinlik ve damatlığı değiştirme şansınız olmadığını asla aklınızdan çıkartmayın. Unutulmaması gereken diğer bir konu ise, mutlaka çekim yaptıracağınız yerin sizin için bir önemi, ayrıcalığı olsun. Bir daha tekrarlayamayacağınız anı için kesin karar verin. Her türlü koşulu mutluluk anlarınıza şahit yapacağınız bu günde mutluluğunuzu hiçbir şey lekelemesin.

Kaynak: Düğün Fotoğraf çekimleri öncesi Gereken Hazırlıklar