Fotoğraf sanatçılığı, fotoğrafın çekileceği alan ve kullanım amacı gibi nedenlerde dolayı bazı alanlarda uzmanlık gerektirmektedir. Örneğin, internet sitelerinde çeşitli ürünlerin satışı için istenen görseller, ürün fotoğrafçılığı yapan sanatçılar tarafından çeşitli teknikler altında çekilerek hazırlanırlar. Aynı şekilde, doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında çekilecek kareler, doğum fotoğrafçısı tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu tip uzmanlık gerektiren alanların hepsinde, konu ile ilgili yetenek, yaratıcılık ve bilgi birikimi gerekmektedir. Çünkü fotoğraf çekmek ciddi bir iştir. Buradan hareketle de, insanların hayatlarındaki en özel anların yaşanabildiği, ya da en güzel zaman dilimlerinden birinin temsil edildiği düğün organizasyonlarında, profesyonel fotoğraf sanatçılarının düğün fotoğrafları çekmesinin istendiği doğrudan söylenebilmektedir. Bu durumdaki fotoğraf sanatçısının da, düğün fotoğrafçılığı hakkında gerekli donanıma sahip olması beklenmektedir.

Düğün Fotoğrafçılığının Bazı Püf Noktaları

Düğün fotoğrafçılığı işi, öncesi ve sonrasının da dahil olduğu görüntülerden oluştuğu için, temelde iyi bir hazırlık evresi gerektirmektedir. Fotoğrafı çekecek olan fotoğraf sanatçısı, kafasındaki kareleri gerçek hayata uygulamak zorundadır. Bu sayede fotoğraf, anlam bakımından da zengin duracaktır.

Düğün fotoğrafçılığı, küçük çaplı bir ekip işidir. Çünkü tek bir fotoğraf sanatçısı, düğün sırasındaki tüm enstantaneleri yakalamayabilir. Fakat bu konuda ona yardımcı olacak bazı sanatçılar etrafta olursa, düğün sırasındaki tüm ayrıntıların fotoğrafları da çekilmiş olmaktadır. Buradaki önemli nokta ise, yardımcı sanatçıların da aynı perspektif ve özen ile işlerini yapmaları durumudur.

Konsept Fotoğrafçılığı

Düğün fotoğrafçılığı, daha genel bir kavram olan konsept fotoğrafçılığının içinde değerlendirilmektedir. Çünkü düğün bir konsept ve klasik bir organizasyon türüdür. Ancak bu durum, çekilen fotoğrafların da klasik bir biçimde karelerde yer alacağı şeklinde değerlendirilmemelidir. Farklı düşünce tarzları ve uzman bir ekip ile çekilen düğün fotoğrafları, fark yaratan işleri oluşturmaktadır.

En temel konsept fotoğrafçılığı dallarından biri olan düğün fotoğrafçılığının manevi açıda önemi ise, bir çiftin hayatlarının en güzel ve en heyecanlı dakikalarının fotoğraflanması için bu önemli görevi bir fotoğraf sanatçısına vermesi durumudur. Bu sayede, belki de nesiller boyu aile fertlerine ve tanıdıklarına gösterilecek, evlerin en güzel köşelerinde çerçevelerin içinde duracak, duvarlara gurur ve mutluluk ile asılacak olan bu fotoğraflar büyük bir titizlik içinde çekilecektir. Zaten düğün stresine giren gelin ve damat, daha fazla bir durumu kendilerine sıkıntı etmeyecektir.

Kaynak: Düğün Fotoğrafçılığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler