Doğanın harikalarından biri çocuk sahibi olmak. Son dönemlerin yeni trendi haline gelen hamile kadınların göbek resimleri olağanüstü bir olaya şahitlik etmek anlamına geliyor. Bu muhteşem görüntüyü elde etmek için sizlere 8 ipucu ile yol göstermeye çalışacağız.

1. Klişelerden vazgeçin

Yüzün fotoğraflanması artık klişe olmuş bir şeydir. Hamile bayanlarda boydan fotoğraf almak sıradan olmasının yanında çok da ilgi çekici değildir. Sadece karın bölümünün fotoğraflanması daha cezp edici olacaktır.

2. kilolara dikkat

Hamilelik sırasında kadınların sadece karınları büyümez. Hormon değişikliklerine bağlı vücudun başka bölümlerinde de büyüme gerçekleşir. Hamilelik anında fotoğraf çektirmek isteyen kadınların en büyük çekinceleri de kilo aldıklarının ve vücutlarının diğer bölgelerinde oluşan deformasyonun görünmesidir. Bunu engellemek için doğru açılardan çekim yapmak önemlidir. Bunun yanı sıra photoshop yardımı ile bir kaç küçük dokunuşta faydalı olacaktır.

3. Yumuşak ışık

Portrelerde de tercih edildiği gibi karın fotoğrafında da yumuşak ışık tercih etmeniz kaliteli bir çekim yaratmanıza yardımcı olacaktır. Derinlik kazandırmak için yumuşak bir ışık yerleştirin. Direk karına yansıyan değil, iki taraftan da yayılan hafif ışık iyi bir resim ortaya çıkartacaktır. Hataları kapatan ışıklandırma yapabilmek için ise vücudu doğru yönlendirin. Hatırlanacak ve unutulmayacak bir resim elde etmek için yeteri kadar ışık ve kusursuz bir fotoğraf ortaya çıkartın.

4. Zamanlama

Zamanlama göbek fotoğraf çekimi için önemlidir. Karnın açıkça görülebilir olması için yeterince büyük olmalıdır. Ancak çok ileri bir dönem olmadığına da dikkat etmek gerekir. Doğum zamanına kısa bir süre kalmış ise çekim sakıncalı olabilir. Bu nedenle en ideal zaman 32. Hafta ile 38. Hafta arasıdır. Bu haftalar arasında farklı günlerde birden fazla çekim yapabilirsiniz. Farklı zaman aralıklarında yapacağınız çekimler biri birini tamamlayan fotoğraflar ortaya çıkartacaktır. Bu çekimin son karesi olarak ise annenin kolları arasındaki bebeğin resmini ekleyebilirsiniz. Bu muhteşem olacaktır!

5. Çizgili göbek

Hamile kıyafetleri olabildiğince rahat olan kıyafetlerden oluşur. Ancak hamile bir kadının özellikle karnının büyüme hızına yetişmek mümkün değildir. Bu konunun fotoğraf çekimi ile olan ilgisi ise karın bölgesinde giysiler nedeni ile oluşan çizgiler, çekim anında hoş olmayan görüntüler meydana çıkartabilmektedir. Bu nedenle çekimden en az bir saat kadar önce sıkan ve sıkma ihtimali olan tüm giysiler yerine elbise gibi rahat ve iz yapmayacak giysilerin giyilmesi tavsiye edilmelidir. Eğer ki çizgi çoktan oluşmuş ve önlem alınmamış ise çizginin bulunduğu yer karın okşanır gibi ellerle kamufle edilebilir.

6. Giyim

Hamile kıyafetleri genel olarak bol ve rahat kıyafetlerdir. Kıyafetli olarak çekim yaptırmak isteyen kadınlar için bir kaç tavsiye verebiliriz. Sizlerde çekim esnasında kıyafetlere değişik havalar katabilirsiniz. Bir buluz sadece göbeğin görünen kısmı açılabilir veya spor bir sütyen tercih edilebilir. Bunların dışında kısa ve göbeği açıkta bırakan bir beyaz atletin üzerine bol bir gömlek ile çekim yapılabilir. Beyaz kıyafetlerde siyah fon, siyah kıyafetlerde beyaz arka fon kullanılabilir. Genel olarak beyazın duruluğu karın fotoğraflarında da sıklıkla kullanılmaktadır.

7. Aksesuarlar

Hamilelik fotoğrafı çekiminde farklı objeler kullanmak çekime renk katacaktır. Doğumdan önce alınan küçük renkli eşyalardan dikkat çekici bir kaç parça kullanılabilir. Veya göbeğe yazılan bebeğin belirlenen ismi, hoş geldin gibi esprili notlar eklenebilir. En iyi aksesuar ise yine ufaklıklar ile yapılan çekimlerdir. Gelecek bebeğin abisi veya ablasının da çekime dahil olması eğlenceli karelerin ortaya çıkmasına sağlayacaktır.

8. Yer

Bu tür çekimler genel olarak stüdyoda yapılır. Özellikle beyaz veya siyah arka plan favoridir. Stüdyo dışında çekim yapabileceğiniz alternatif mekanlar yeşil bir alan veya şehrin en kalabalık meydanı olabilir. Doğal bir çekim elde etmek için bu alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Kaynak: Hamile resmi çekmek için 8 ipucu